Jurnalist de la New York Times, în timpul meciului lui Halep: Ar trebui să ia în calcul să renunțe?

29 Mar 2019

Ben Rothenberg, jurnalist New York Times și unul dintre cei mai apreciați comentatori sportivi specializați în tenis, a lansat o controversă pe Twitter după meciul Simonei Halep din semifinalele Miami Open, disputat în compania Karolinei Pliskova.

  • Jurnalist de la New York Times, în timpul meciului lui Halep: Ar trebui să ia în calcul să renunțe?

În momentul în care partida a fost oprită în setul doi, la scorul de 7-5, 5-0 pentru Pliskova, din cauza ploii, Ben Rothenberg a întrebat dacă nu ar fi bine ca în asemenea situații jucătoarea condusă să abandoneze.

”M-am întrebat asta, ipotetic, de multă vreme. O jucătoare este aproape de o înfrângere sigură, condusă cu un set și 5-0, și meciul poate fi amânat pentru o zi din cauza vremii. Ar trebui ca ea să ia în calcul să renunțe la meci?”, a scris Rothenberg.

După ce ideea jurnalistului american a fost combătută în mai multe comentarii, unii oferind-o pe Simona Halep drept exemplu al modului în care se poate ieși cu succes dintr-o asemenea situație, Ben Rothenberg a revenit cu noi explicații.

”Nu spun că era imposibil. Poate avea 2% șanse de câștig. Dar este asta destul ca să justifici faptul că îi pui pe toți să aștepte zile sau ore? Înțeleg mentalitatea de a nu renunța niciodată, dar multe sporturi au metode de a-ți permite sau de a te forța să faci anumite concesii.

Nu spun că ar trebui să renunțe din cauza scorului. Dar dacă meciul riscă să fie amânat pentru câteva ore sau o zi, în condițiile în care ea mai are maximum 2-3% șanse să câștige, este bine ca meciul să rămânâ indecis?”, a scris jurnalistul american.

SHARE