Ilie Nastase i-a cerut Simonei Halep să nu mai reprezinte România în circuitul WTA

13 Feb 2020

Primul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, i-a cerut Simonei Halep să renunțe să mai reprezinte România în turneele organizate în circuitul WTA. Fostul tenismen i-a făcut această sugestie Simonei, în contextul în care Federația Română de Tenis are finanțarea ce ar fi trebui să o primească de la bugetul statului blocata încă din 2017.

  • Ilie Nastase i-a cerut Simonei Halep să nu mai reprezinte România în circuitul WTA

"A venit noul ministru și Federația de Tenis nu a fost invitată la întâlnirea cu toate sporturile. I-am spus lui Halep «Să nu mai apară România în dreptul numelui tău! Pune mâna și șterge! Să joace Federația Română de Tenis». Dacă nu vor să te invite, inseamnă că omul (Ionuț Stroe - ministrul Sportului) a luat-o razna complet.

Când a luat job-ul în primire, a invitat toate federațiile, cu excepția Federației Române de Tenis, că sunt probleme cu statutul și cu ministerul. Nu e normal, ei pedepsesc niște copii. Dacă Federația nu are un buget, nu poate să-i trimită să joace. Copiii aștia de ce sunt pedepsiți? Au făcut ceva ei?”, a spus Ilie Năstase la emisiune gsp.ro ”Prietenii lui Ovidiu”.

Năstase a mai afirmat că statul român nu s-a comportat deloc bine față de Simona Halep.

”În loc s-o întrebe pe Simona dacă vrea o academie, dacă vrea să aibă un turneu... Spaniolii i-au făcut gratis lui Nadal o academie de 30-40 de milioane de dolari”, a afirmat Năstase.

Finanțarea Federației Române de Tenis a fost sistată în 2017, dupa ce instanța a decis că alegerile în care George Cosac a fost reales în funcâia de președinte nu au fost statutare.

Concret, Marius Vecerdea, un alt candidat la acele alegeri, apropiat familei Iohannis, a avut câștig de cauză în instanță unde a susținut că au votat mai multe cluburi decât cele afiliate federației.

Chiar dacă au existat numeroase promisiuni că situația va fi rezolvată, și de către guvernele PSD, și de cel nou, liberal, lucrurile au ramas in acelasi stadiu.

SHARE