Hagi. Ce înseamnă numele lui. De ce au copiii lui succes: I-am făcut eu, că am fost armăsar bun!

05 Feb 2019

La finalul unei partidei de fotbal susținută de echipa sa, Gică Hagi a avut un discurs în termeni duri despre situaţia în care se află fotbalul românesc, dar a oferit şi un moment savuros.

  • Hagi. Ce înseamnă numele lui. De ce au copiii lui succes: I-am făcut eu, că am fost armăsar bun!

Gică Hagi le-a explicat jurnaliştilor cum s-ar traduce de fapt numele lui.  

"Eu, noaptea, stau şi scriu. Eu nu am computer, eu scriu totul. Compun, sunt vizionar. Oare ce înseamnă HAGI? Am stat şi m-am gândit. Dacă greşesc cu ceva, facem dezbatere. Dar nu am zis greşit, pentru că nimic nu e întâmplător. 

”Hagi înseamnă 'Harnic', 'A' înseamnă 'Ambiţie', 'G' e 'Generos' şi 'I' înseamna 'Iute', că nu îmi dau altceva, că dacă dau aia adevarată, iar încep să mă facă... Cred că am fost iute, în orice, şi în cap, şi în picioare. 

D-aia am făcut-o pe fi-mea la fel, pe fi-miu la fel, că au minte. I-am făcut eu, că am fost armăsar bun, sunt ai mei”, a declarat Hagi la conferinţa de presă. 

"Hagi e făcut din muncă. Asta a fost soarta mea, mi-am făcut-o. Mi le asum şi mi le voi asuma întotdeauna când vor fi. Cred că am făcut foarte multe lucruri bune, toată istoria mea. [...] M-am născut să câştig, nu m-am născut să exist. Nu m-am născut cel mai bun, ci am devenit, prin muncă şi sacrificiu”, a mai spus el. 

”(...) Aşa am scris şi conceptul tehnic, e ceva ce nu a făcut nimeni în România. E carte patentată la OSIM. O să vedeţi, o să-l prezint într-o zi. M-a dus 'coco' ăsta (arătând cu mâna către cap - N.R.), mintea asta, m-a dus aici şi am făcut-o. Aşa, cu mintea mea, cum văd eu fotbalul. Am creat o strategie, o filosofie, sisteme şi tipuri de jucători, am creat şi metodic. Toate, eu!", a precizat fostul mare internaţional.

SHARE