CTP, despre finala pierdută de Simona la Doha: A fost o prefăcătorie, meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens.

16 Feb 2019

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 21 WTA, în finala turneului de categorie Premier de la Doha.

  • CTP, despre finala pierdută de Simona la Doha: A fost o prefăcătorie, meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens.

Probabil, momentul de cotitură al partidei a fost cel în care Mertens a solicitat un time-out medical la scorul de 6-3, 2-1, pentru Halep, când românca părea să nu mai poată fi oprită cumva. După această pauză, destul de lungă, meciul s-a echilibrat şi a fost câştigat de Mertens.

”Mă îngrijorează cel mai tare nu că a pierdut Simona, ci că în ultimele 3-4 game-uri, Simona a dat semne clare de probleme fizice pe piciorul stâng şi asta sper să nu fie legat de spate, coloană, de sciatic, pentru că asta i-ar afecta încrederea. Abia scăpase de gândul că are o problemă sau ceva fizic în neregulă.

Meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens, e legal, la 2–0 în setul doi pentru Simona, Mertens a cerut pauză de vestiar, în mod evident a fost o prefăcătorie, nu avea nimic la spate aşa cum pretindea. A venit de la vestiar foarte repede şi a jucat foarte bine după aceea. Simona nu a reuşit să revină după acea întrerupere, dar astfel de momente trebuie gestionate în tenis.

Un singur reproş aş avea din punct de vedere tactic, după ce a reuşit multe lovituri câştigătoare, Mertens i-a ridicat mingea pe mingea aspră, agresivă a Simonei. Simona s-a retras, a rămas pe fundul terenului. Nu am văzut niciun drive volley în timpul meciului, lovitura pe care o stăpâneşte foarte bine. Am văzut că a fost mai puţin dinamică decât de obicei. Important e să vedem ce problemă fizică are.

A făcut finală la Doha, e foarte bine, mergem mai departe”, a declarat, la Digi24, Cristian Tudor Popescu.

Potrivit jurnalistului, Simona Halep ar trebui să se decidă - ori merge cu antrenor, ori continuă fără.

SHARE