Australian Open. Simona a luptat, dar Serena e mai puternică, fizic!

21 Ian 2019

Serena Williams s-a impus în fața Simonei Halep, în optimile Australian Open, în trei seturi, 6-1. 4-6, 6-4.

  • Australian Open. Simona a luptat, dar Serena e mai puternică, fizic!

Disputată în optimi, întâlnirea Simonei cu Serena a fost considerată de specialiști drept una dintre finalele turneului ce s-au disputat mai devreme decât ar fi trebuit. Așteptată cu precauție, prin prisma statisticilor despre confruntările directe, 8-2 în favoarea americancei, partida era privită de mulți ca un punct terminus al aventurii Simonei la Melbourne.

Înaintea meciului, în momentul prezentării celor două jucătoare, crainicul a anunțat: "Doamnelor și domnilor, numărul 1 mondial!”, Serena Williams a ieșit pe teren, probabil din impertinență, nu din obișnuință, dar a trebuit apoi să se întoarcă la vestiare pentru a-i permite Simonei să iasă prima, ea fiind liderul mondial.

Meciul a început frământând prin creierele privitorilor aceeași întrebare, cum mama naibii Serena Williams are doar 72 de kilograme, dispuși în halul ăla doar pe 1.75 metri!? O anatomie pusă în evidență de un costum verde, prin care toate parcă dădeau p-afară... Poate Alexis Ohanian, bărbatul Serenei, proprietarul Reddit, să fi impus informația asta la nivel mondial, pentru că din imagini, nevastă-sa pare cu cel puțin 20 de kilograme mai mult.

Simona a început bine primul set, cu un break, dar l-a continuat și sfârșit prost, nereușind să-și impună stilul care să-i scoată în evidență calitățile, încercând să revină în joc forțând loviturile și greșind peste măsură, fără să încerce să prelungească schimburile de mingi, așa cum îi recomandau toți specialiștii.

Cu mult mai multă forță, serviciul său atingând și 180 km/h, stăpânire de sine, Serena s-a impus în doar 20 de minute, parcă fără efort, Simona reușind să îi ia doar un game.

După șase game-uri consecutive câștigate de adversara sa, Simona a reușit să se impună în debutul setului doi. Serena părea dezlănțuită, cu un prim serviciu impecabil, pregătită mereu pentru atac, a continuat să azvarle mingi peste fileu care pur și simplu mai aveau puțin și o suiau pe Halep în tribune. 

Simona a revenit  în joc, moderându-și puțin forța imprimată primului serviciu, riscând mai puțin, fără să mai caute cu orice preț lovitura decisivă și începând să o plimbe pe Serena de-a lungul terenului, forțându-i greșelile, făcând-o să se teamă de unghiurile returului său și a câștigat setul, reușind două break-uri, scor 6-4.

În debutul setului decisiv Simona a intrat determinată, păstrând jocul bun din precedentele game-uri.

Genială ideea regizorului de emisie de la AO, care a reluat un schimb de mingi filmat cu o cameră aflată la înălțime, în care terenul de tenis părea mai degrabă o masă de ping-pong, în care Serena se năpustea în atac, iar Simona apărea în postura chinezului mic, răbdător, care returnează toate mingile expediate de adversar.

Simona a continuat dezinvoltă, începând să joace din ce în ce mai bine, remarcându-se prin loviturile jucate inteligent, care o surprindeau pe adversara sa dezechilibrată, pe contre-pied și reușind să-și îmbunătățească statistica în ceea ce privește reușita primului serviciu.

Cel de-al șaptelea game al setului a fost decisiv, când, după șanse pierdute de fiecare parte, în cele din urmă Serena a reușit să-i ia break-ul Simonei, după care a renunțat la luptă, așteptându-și serviciul, arma sa principală, pentru a se impune în meci.

Nu prea există vreo jucătoare capabilă să-i fi făcut față astăzi Serenei Williams, Simona a încercat, de multe ori a și reușit să fie mai bună, bravo pentru munca depusă, pentru loviturile senzaționale pe care le-ai oferit iubitorilor de tenis... Și, ia-ți antrenor, mai repede!

SHARE