Sean Parker, ex-președinte FB: Doar Dumnezeu mai știe ce le mai face Facebook creierelor copiilor noștri

19 Apr 2019

Creatorii Facebook știau încă de la început că vor pune bazele unei aplicații care va naște dependență, exploatând o vulnerabilitate a psihologiei umane, spune unul dintre fondatorii companiei, fostul președinte Sean Parker.

  • Sean Parker, ex-președinte FB: Doar Dumnezeu mai știe ce le mai face Facebook creierelor copiilor noștri

Parker, devenit miliardar în urma participării sale la construcția Facebook, și-a exprimat opiniile critice în cadrul unui eveniment găzduit de Philadelphia, în calitate de fondator și președinte al Parker Institute for Cancer Immunotherapy, informează The Guardian.

Parker a oferit o imagine despre momentele în care Facebook făcea trecerea de la un proiect de laborator al unei universități americane, la rețeaua care a acaparat viețile a miliarde de oameni.

El reamintește faptul, că la început, oamenii spuneau că nu interacționează pe Facebook, pentru că prețuiesc prea mult valoarea celor reale, atunci le-ar fi spus doar atât - ”OK, veți fi acolo!”.

”Nu știu dacă erau în mod real înțelese consecințele vorbelor mele. Facebook a schimbat relația noastră cu societatea, cu ceilalți indivizi. Interferează cu nivelul de productivitate al individului în diferite moduri ciudate. Doar Dumnezeu mai știe ce le mai face creierelor copiilor noștri”, a declarat Parker.

El a explicat că Facebook a fost dezvoltat urmărind un singur obiectiv - cum să consumăm cât mai mult din timpul și să păstrăm cât mai mult din atenția ta conștientă. Acesta a fost conceptul care a condus la crearea celebrului buton LIKE, care în opinia lui Parker oferă utilizatorilor rețelei de socializare adevărate injecții cu dopamină, care îi îndeamnă să urce cât mai mult conținut.

”Este vorba de un răspuns cu validare socială, care se petrece în buclă. Exact ceea ce putea gândi un hacker cum eram eu, pentru că exploatează o vulnerabilitate în psihologia umană”, spune Parker.

SHARE