Dan Brown: Niciun zeu nu a supraviețuit științei, Dumnezeu va fi înlocuit de o nouă formă de conștiință colectivă

04 Apr 2019

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci", informează Reuters.

  • Dan Brown: Niciun zeu nu a supraviețuit științei, Dumnezeu va fi înlocuit de o nouă formă de conștiință colectivă

Scriitorul american a făcut aceste declarații, provocând rumoare, la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin", cel de-al cincilea volum dedicat unui profesor de la Harvard, expertul în simbolistică Robert Langdon, protagonistul din "Codul lui Da Vinci", o carte care a pus sub semnul întrebării istoria creștinismului.

Romanul "Origin" s-a inspirat din întrebarea "Va supraviețui Dumnezeu științei?", spune Dan Brown, adăugând că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii.

"Suntem oare atât de naivi astăzi încât să credem că zeii din prezent vor supraviețui și vor mai fi adulați peste o sută de ani?", a declarat Dan Brown, în vârstă de 53 de ani, în timpul conferinței sale de presă de la Frankfurt, la care au fost prezenți numeroși admiratori ai scriitorului american.

"Din punct de vedere istoric, niciun zeu nu a supraviețuit științei, zeii evoluează", a adăugat Dan Brown.

SHARE