Cum arăta de fapt Iulius Caesar. Proporțiile bizare are craniului său

14 Feb 2019

Imaginea pe care o avem despre dictatorul Iulius Caesar, ucis în complotul senatorilor roman împotiva dictaturii pe care o instaurase, s-a modelat după actorii care i-au interpretat rolul, în filme sau reprezentări teatrale.

  • Cum arăta de fapt Iulius Caesar. Proporțiile bizare are craniului său

Totuși, cum arăta cu adevărat Iulius Caesar?

Aceeași întrebare și-a pus-o și arheologul olandez Tom Buijtendorp, de la Muzeul Național de Antichități din Leiden, care materializat-o în procesul de modelare 3D al capului lui Caesar, folosind un bust de marmură și mai multe alte reprezentări ale liderului roman.

Arheologul și antropologul Maja d'Hollosy a adus bustul la viață, folosind o scanare 3D a piesei de marmură, pe osatura formată adăugându-se o față realistă, folosind siliciu și lut.

Rezultatul este o reprezentare remarcabil de reală a lui Caesar care oferă o perspectivă fără precedent asupra felului în care arăta, în urmă cu peste 2.000 de ani, faimosul general roman.

De asemenea a fost relevată forma neobișnuită a craniului lui Caesar, despre care se spune că a fost rezultatul nașterii sale dificile.

"Nu am inventat treaba asta, ca arheolog nu ai cum să intervii, dar are o umflatură nebună pe cap. Un medic a spus că o astfel de deformare a craniului se produce în cazul unei nașteri dificile”, a declarat media .Tom Buijtendorp

SHARE