Cosmolog, la MIT: Viața după moarte este imposibilă! Oare?

14 Mar 2019

Nu există viaţă după moarte, omenirea trebuie să renunţe la toate credinţele fanteziste şi să se concentreze asupra a ceea ce dictează Universul, susţine Sean Carroll, cosmolog şi profesor de fizică la MIT - Massachusetts Institute of Technology.

  • Cosmolog, la MIT: Viața după moarte este imposibilă! Oare?

Sean Carroll, cosmolog şi profesor de fizică la MIT, este convins că viaţa după moarte este imposibilă din cauza legilor fizicii.

El a explicat că pentru a exista o viaţă după moarte, conştiinţa ar trebui să fie ceva complet separat de corpul nostru fizic, ceea ce nu este se întâmplă. Dimpotrivă, conştiinţa, la un nivel foarte elementar, este doar o serie de atomi şi electroni care asigură existenţa spiritului nostru.

Legile universului nu permit ca aceste particule să funcţioneze după dispariţia noastră fizică, spune Carroll, citat de tabloidul Express.

”Teoriile care enunță că o anumită formă de conştiinţă persistă după moarte şi că dezintegrarea corpului uman în atomii constituenţi nu corespund legilor fizicii care stau la baza vieţii de zi cu zi. Potrivit acestor legi nu există nici o cale ca informaţiile stocate în creierul nostru să persiste după moartea noastră ", susţine omul de știință.

"Odată ce depăşim aceste eeticienţe, vom putea să ne concentrăm asupra unor întrebări mult mai interesante despre cum funcţionează oamenii şi conştiinţa", a concluzionat Sean Carroll.

Și totuși... N-ar trebui să plecăm în acest raționament, că orice principiu ar trebui să fie bazat pe dovezi și certitudini? Cu ce ne-ar ajuta certitudinea neființei după moarte? Ne-ar face mai egoiști, mai grăbiți să trecem pe lângă ceea ce înseamnă de fapt frumusețea vieții. Și, Sean Carrol, ai murit cu adevărat, doar atunci când nimeni nu-și mai aduce aminte de tine...
 

SHARE