Medicii încearcă să explice ce a făcut să dispară tumoarea inoperabilă din creierul unei fetițe de 11 ani

21 Dec 2018 | scris de Anca Koller

O fetiță în vârstă de 11 ani, diagnosticată în vară cu o formă de cancer incurabil, a avut partea de cel mai minunat cadou pe care îl putea primi - viața, după ce, în urma unui screening, a descoperit că tumoarea sa de la creier a dispărut complet.

  • Medicii încearcă să explice ce a făcut să dispară tumoarea inoperabilă din creierul unei fetițe de 11 ani

Roxli Doss, din Texas, Statele Unite, a fost diagnosticată în luna iunie a acestui an cu o tumoare inoperabilă la creier - gliom de trunchi cerebral difuz - informează People.

”A fost foarte rău. A fost cea mai proastă veste pe care puteam să o primim”, a mărturisit tatăl fetei.

Tumoarea, după cum este descrisă de familie pe o pagina de GoFundMe, era poziționată în spatele creierului, apăsând pe coloana vertebrală, ceea ce i-a provocat dureri de cap timp de mai multe săptămâni.

”Este o boală devastatoare. Prezintă dificultate în înghițire, pierderea vederii uneori, vorbire îngreunată și, într-un final, dificultate în respirație”, a caracterizat boala fetiței, un caz extrem de rar, Virginia Harrod, medic la Centrul Medical pentru copii din Dell, locul unde pacienta a primit tratament.

Deși diagnosticul certifica faptul că este vorba de o boală incurabilă, timp de 11 săptămâni, fata a făcut tratament radiologic antitumoral.

La jumătatea lunii septembrie, Roxli a mai făcut un RMN, care, în mod surprinzător a relevat faptul că tumoarea dispăruse complet.

”Când am văzut rezultatul RMN-ului lui Roxli, nu mi-a venit să cred. Tumoarea era indetectabilă, ceea ce e foarte neobișnuit”, spune medicul fetei, Virginia Harrod.

Medicii au declarat că nu au nicio explicație pentru evoluția acestui caz de cancer, recomandând familiei temperare, pentru că e posibil ca tumoarea să reapară, motiv pentru care pacienta urmează un tratament de prevenție.

Familia fetei crede că recuperarea lui Roxli este un miracol.

”Am fost toți șocați, chiar dacă ne-am rugat și am avut credință că totul va fi bine”, au transmis membri ai familiei fetei.

SHARE