Otita tratată cu un simplu puf în nas

24 Aug 2019

 #Rinogermina #bacterioterapie #otita #otitaacopii #preventieotita #otitacopiimici

  • Otita tratată cu un simplu puf în nas

Doctorul Raluca Grigore, medic primar ORL în cadrul Spitalului Clinic Colțea, a explicat la Adevărul Live în ce constă bacterioterapia intranazală și cât de eficientă este în prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii de tipul otitelor și adenoiditelor.

Bacterioterapia intranazală este o noutate pentru România în tratamentul infecțiilor respiratorii de tipul otitelor și adenoiditelor la copii.  Aceasta implică administrarea unor bacterii "prietenoase", care există în mod normal în nasul copiilor și care împiedică dezvoltarea celor periculoase, care produc otita recidivantă. Terapia este rezultatul a 15 ani de studii derulate pentru a găsi cele mai adecvate tulpini de bacterii care să fie eficiente și sigure.

Principalele cauze care duc la otite
”Un copil sănătos poate să facă 8-10 infecții respiratorii pe an. Pe măsură ce el vine în contact cu diverse virusuri, cu diverse bacterii, el își construieste această imunitate.  Numai că în momentul în care intră în colectivitate, în general la grădiniță, infecțiile sunt foarte frecvente. Timp de două săptămâni ei fac infecție după infecție. Practic nu mai ajung să se vindece între ele", a spus specialistul.

”Principala complicație a infecțiilor respiratorii este otita. Aceasta apare în momentul în care nasul se înfundă, urechea nu se mai aerisește și poate chiar se suprainfecteaza cu o bacterie.”

”În momentul în care copilul a făcut otita, el capătă o anumită sensibilitate. Va face otită recurentă. Copilul care stă într-un mediu în care se fumează, celui căruia i-au fost administrate antiseptice în nas, va face sigur mult mai multe infecțîi, pentru că noi practic modificăm echilibrul natural al florei nazale", a spus doamna doctor Grigore.

Boala vine prin nas
”Debutul infecțiilor la copil este cu febră, cu obstrucție nazală și cu durere în gât. Eu trebuie să mă adresez simptomelor. Trebuie combătută febra, și asta se face clasic, cu antitermicele obișnuite care trebuie administrate corect. Practic, eu trebuie să administrez un produs care să aibă un efect viral, direct la poarta de intrare. 

Eu mă îmbolnăvesc prin nas sau prin gât, deci pot să administrez spray antiviral și să am efect imediat, pentru că îi dau exact ceea ce-i trebuie sau există anumite compoziții din plante, Esberitox un medicament care există pe piață germană de peste 90 de ani, care are o combinație de plante cu efect antiviral și de stimulare a efectului de anticorpi. În felul acesta mă lupt natural cu infecția", a explicat medicul.

Specialistul avertizează că dacă după trei zile de tratament natural aplicat corect copilului, acesta face în continuare febră, fie va dezvolta otită, fie s-a suprainfectat cu o bacterie. Și atunci, copilul trebuie dus la doctor, în cazul în care este nevoie, celui mic urmând a-i fi recomandat un antibiotic.

Bacteriile prietenoase din nas
Pentru a preveni dar și a trata otita, de primă intenție în cazul copiilor este bacterioterapia intranazală. 
Pulverizate în nas bacteriile ”bune” crează un efect de barieră. Ele restabilesc flora germenilor protectivi care sunt prezenți în mod natural la nivelul nasului și gâtului. Astfel li se  permite acestora să reacționeze imediat în fața agresiunii germenilor patogeni. Când „respiri” bacterii bune, blochezi din primul moment atacurile germenilor responsabili de infecțiile tractului respirator.

Dacă această apărare este eficientă, atunci se inhibă multiplicarea intrușilor periculoși. Aceștia sunt Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes (responsabili de infecțiile tractului respirator). Astfel organismul va fi protejat de atacurile lor.

Bacterioterapia este, prin urmare, o armă în plus pentru protecția tractului respirator împotriva infecțiilor. În același timp vor fi diminuate efectelor nedorite ale folosirii continue a antibioticelor.

RINOGERMINA este un spray nazal ce conține două bacterii saprofite ale mucoasei nazale: Streptococcus salivarius 24SMBc și Streptococcus oralis 89a.
Aceste tulpini bacteriene aparțin genului alfa-hemolytic, streptococcul saprofit, care reprezintă prima linie de apărare a mucoasei nazale și sinuzale și au funcția de barieră biologică.RINOGERMINA este indicată în:
– Tratamentul și prevenirea infecțiilor rino-faringo- tubare (otite, rinosinuzite, adenoidite)
• Scade incidența recăderilor otitei medii acute
• Crește rata de vindecare clinică
– DUPĂ tratamentul antibiotic sau administrarea locală nazală de antiseptice
• Pentru restabilirea florei normale saprofite a mucoasei

Recomandări, compoziție și administrare, puteți găsi pe: www.plantamed.ro.

Mai multe informații despre produsele inovatoare pe care le importăm de la partenerii noştri externi, pionieri în fitoterapie la nivel mondial şi care continuă să revoluţioneze extracţia substanţelor active din plante, aflaţi pe www.plantamed.ro

SHARE