Test non-invaziv, revoluționar, pentru depistarea cancerului de sân

22 Feb 2019 | scris de Ioana Constantinescu

Un test revoluţionar pentru depistarea cancerului de sân a fost prezentat de cercetătorii germani. Este vorba despre o analiză de sânge care poate spune cu o precizie mare dacă boala şi-a făcut apariţia în organism.

  • Test non-invaziv, revoluționar, pentru depistarea cancerului de sân

”Testul dezvoltat de echipa noastă oferă o nouă și revoluționară oportunitate de a determina existența cancerului de sân într-un mod rapid și non-invaziv, folosind biomarkerii prezenți în sânge”, a declarat Christof Sohn - director medical la Spitalul Universitar Heidelberg, pentru Euronews.

Testul, bazat pe o analiză de sânge, nu este dureros și nu implică expunerea la radiații. El va fi pus în vânzare în a doua parte a anului şi, spun cei care l-au creat, de asemenea, elnu îşi propune să concureze cu metodele deja clasice de diagnostic cum ar fi mamografiile sau RMN-ul.

Reprezentanții Spitalul Universitar Heidelberg spun că de acest test vor beneficia în special femeile sub 50 de ani, cu cazuri de cancer de sân în istoricul familial.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2 milioane de noi cazuri de cancer de sân au fost diagnosticate anul trecut la nivel global şi peste 620.000 de femei au fost răpuse de această boală. Depistat în stadiu incipient, oamenii de ştiinţă spun că şansele de vindecare în cazul cancerului de sân sunt de 95%.

SHARE