Studiu Harvard Medical School: “Coronavirusul a lovit China inca din vara lui 2019”

08 Iun 2020

O creștere a traficului rutier în afara spitalelor din Wuhan la sfârșitul verii trecute - împreună cu o creștere a căutărilor pe internet pentru simptome asemănătoare coronavirusului - sugerează că Covid-19 ar fi putut afecta China inca din vara anului trecut, scrie publicatia britanica Daily Mail, citand un studiu efectuat de prestigioasa Harvard Medical School, condus de doctor John Brownstein.

  • Studiu Harvard Medical School: “Coronavirusul a lovit China inca din vara lui 2019”

Echipa lui Brownstein „a observat, comparand date inregistrate prin satelit, o creștere dramatică a traficului din spitale în cinci spitale importante din Wuhan începând cu sfârșitul verii și la începutul toamnei 2019”.

Doctorul a declarat că aceasta creștere a traficului „a coincis” cu o creștere a căutărilor pe internet pentru simptome care sunt „strâns asociate” cu coronavirus, a informat ABC News.

Funcționarii din China nu au anunțat în mod oficial Organizația Mondială a Sănătății până la 31 decembrie că un patogen respirator s-a răspândit prin Wuhan. La vremea respectivă, oficialii din Wuhan au spus că în oraș se înregistrau cateva cazuri de cazuri de pneumonie.

Brownstein a cules informatii despre traficul din parcarile spitalelor, care, la 10 octombrie 2019 era cu 67% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2018. Alte spitale au relevat o creștere a traficului cu până la 90% între toamna anului 2018 și 2019, a arătat studiul.

SHARE