Rinita alergica la copil? Stop. GripStop

17 Mai 2019

Copilului tau ii curge nasul, deși nu este răcit, il ustură ochii, il mănâncă nasul? Ei bine, in aceasta perioada este cel mai probabil ca micutul sa aiba o rinita alergica. Pentru ca primavara polenul este purtat peste tot de vant, iar alergia,desi poate aparea la orice varsta, e mai frecventa in copilarie si in adolescenta.

  • Rinita alergica la copil? Stop. GripStop

Alergia este reactia sistemului imunitar la elemente obisnuite, banale din mediul inconjurator, la care, in mod normal, nu ar trebui sa reactioneze. Substantele ce declanseaza o reactie alergica se numesc alergeni. Ele sunt reprezentate in mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, par de animale, anumite alimente, anumite plante.

Alergia de primavara
Alergiile de primavara intra in categoria alergiilor sezoniere, fiind declansate de prezenta polenului in aer si modificarile climatice. Formele rinitei alergice care persista pe intreaga perioada a anului sunt denumite rinite alergice persistente. 

Tratamentul pentru alergiile sezoniere vizeaza in primul rand ameliorarea simptomelor: administrarea unor medicamente din categoria antihistaminicelor, asociate de obicei cu antiinflamatoare si decongestive, pentru rinoree si nas infundat.

Ce e permis si ce nu copiilor mici
Dar….in cazul copiilor mici mai ales, picaturile decongestionante clasice, tip ser efedrinat sau substante similare cu efect vasoconstrictor, sunt interzise din cauza efectelor secundare (agitatie, tahicardie) Si, in general, indiferent de varsta, ele nu pot fi folosite mai mult de 7 zile, in caz contrar apare fenomenul de obisnuinta. Adica exact efectul contrar: nasul se infundaaparand o rinita medicamentoasa.

Altfel de preparate sunt cele pe baza de cortizon. Unele dintre ele pot fi administrate dupavarsta de 4 ani, DAR depinde de substanta folosita. Iar aceasta se poate face numai sub controlul doctorului, pentru ca un efect secundar frecvent este sangerarea nazala.

Solutia ideala
Ideal ar fi sa administram nistepicaturi (pentru copilul foarte mic) sau spray (pentru copilul peste 3 ani) care sa aiba efect antiinflamator si de protejare a mucoasei nazale in acelasi timp.

De aceea recomandam GripSTOP de la 3F Plantamed (atat sub forma de spray cat si sub forma de picaturi) care contine o combinatie de substante naturale cu rol antiinflamator, protejare a mucoasei si rol direct antimicrobian.

GripSTOP poate fi folosit oricat de des, are gust dulce, nu deranjeaza copilul si nici nu-l agita cum se intampla cu preparatele cu oxymetazolina sau derivate.

Forma speciala pentru bebelusi
GripSTOP picaturi are o pipeta cu capat rotunjit pentru a evita accidentele in cazul bebelusilor, pe care este foarte greu sa ii mentiinemiscati in timpul aplicarii.

Administrarea trebuie facuta cu aplicatorul spre exteriorul nasului, spre ochi, si nu spre mijlocul nasului. Iar pozitia copilului nu trebuie sa fie cu capul aplecat in spate, cum se face de obicei in mod gresit. Copilul trebuie sa stea in pozitie verticala, normala.

GripSTOP poate fi administrat pe perioada lunga, fara efecte secundare. Rercomandari, compozitie si administrare, puteti gasi pe: www.plantamed.ro

Bonus pentru gravide
Foarte important la acest produs este ca se poate folosi si de catre gravide; ele au nasul infundat in mod fiziologic, din cauza hormonilor, si au tendinta crescuta la sangerare. Gravidele sau mamele care alapteaza nu pot folosi picaturi decongestionante, dar pot folosi fara probleme GRIPSTOP spray nazal.

Mai multe informatii despre produsele inovatoare pe care le importăm de la partenerii noştri externi, pionieri în fitoterapie la nivel mondial şi care continuă să revoluţioneze extracţia substanţelor active din plante, aflaţi pe www.plantamed.ro.

SHARE