Cercetatorii olandezi spun ca imunitatea dupa covid 19 dispare dupa sase luni. Planurile liderilor englezi privind elibearea unui “pasaport de imunitate”, esuate

23 Mai 2020

Imunitatea dupa infectia cu coronavirus ar putea dura doar sase luni, releva un studiu al Universitatii din Amsterdam, dupa testarea a zece barbati.

  • Cercetatorii olandezi spun ca imunitatea dupa covid 19 dispare dupa sase luni. Planurile liderilor englezi privind elibearea unui “pasaport de imunitate”, esuate

Subiectii au fost testati pentru patru tipuri de coronavirusuri timp de 35 de ani. Rezultatele au aratat ca cei zece s-au reinfectat dupa 12 luni, iar anticorpii s-au redus considerabil dupa sase luni, informeaza Daily Mail.

Vestea este cu atat mai proasta cu cat se spera ca, dupa vindecarea de covid 19, oamenii sa primeasca un “pasaport” care sa certifice ca este safe sa calatoreasca, sa se intoarca la munca, sa socializeze, un act care urma sa fie valabil in toate tarile lumii.

Astfel ca secretarul de stat pe probleme de sanatate britanic, Matt Hancock, a anutat semnarea unui contract prin care vor fi importante 10 milioane de teste de anticorpi pentru covid 19. 

Hancock a confirmat ca ministrii britanici deja lucrau la un sistem de certificare a oamenilor care s-au insanatosit dupa infectia cu coronavirus si care se puteau intoarce la munca si sa scape de obligativitatea pastrarii distantei sociale.

Si cercetatorii englezi de la Oxford University au ajuns la aceeasi concluzie cu cei olandezi. Profesorul Lia van der Hoek, unul dintre cercetătorii implicați în studiu a declarat pentru The Times: „Nu exista imunizare permanenta dupa infectia cu sars-cov 2, chiar și dupa vaccinare, deoarece se pare ca oamenii se pot imbolnavi din nou intr-un interval de șase până la 12 luni”, a declarat Lia van der Hoek.

In fotografie, Matt Hancock.

SHARE