O chinezoaica din Wuhan, infectata cu coronavirusul mortal, a reusit sa treaca granita in Franta

23 Ian 2020

Wuhann este epicentrul epidemiei virale pornite in China si care acum se raspandeste in intreaga lume. O chinezoaica din acest oras a postat pe site-ul reprezentanţei diplomatice chineze prin care afirma ca prezintă simptome de febră şi tuse, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Franţei în China, relatează Le Figaro. Coronavirusul este foarte periculos pentru ca se transmite de la om la om.

  • O chinezoaica din Wuhan, infectata cu coronavirusul mortal, a reusit sa treaca granita in Franta

Această femeie ”a reuşit să treacă de controlul de pe aeroport şi să intre pe teritoriul francez”, adaugă ambasada.

”În seara de 22 ianuarie, Ambasada a luat contactul cu persoana respectivă, doamna Yan, şi i-a cerut să apeleze un număr de telefon pentru a fi preluată în grijă de (serviciile de) urgenţă”, precizează ambasada în acest comunicat.

Epidemia coronavirusului, care a fost detectat luna trecută în China, a afectat până în prezent 634 de persoane, a anunţat joi televiziunea publică chineză. Din pacate, pana la aceasta ora nu exista niciun vaccin care sa contracareze boala. 

Miercuri se înregistrau 17 morţi din cauza virusului, toţi în provincia Hubei, principalul focar al epidemiei.

China a plasat în carantină milioane de locuitori în două oraşe mari, inclusiv Wuhan, unde a apărut şi de unde a început să se răspândească în lume virusul care a mobilizat autorităţile sanitare internaţionale.

Niciun tren şi avion nu mai pleacă din Wuhan, un oraş cu 11 milioane de locuitori, iar autostrăzile cu plată au fost închise.

Oraşul vecin Huanggang, situat la 70 de kilometri est, cu 7,5 milioane de locuitori, este supus unor măsuri similare.

De ce intreaga lume este in alerta

Acest virus cauzeaza imbolnavirea de pneumonie. Cei bolnavi tusesc, fac febra si au dificultati de respiratie. IN cazurile cele mai grave, organele cedeaza. Pentru ca este vorba de o pneumonie virala, antibioticele nu sunt de niciun ajutor. Daca bolnavii sunt internati in spitale, pot fi ajutati sa respire mai bine si li se fac perfuzii pentru hidratare. Recuperarea depinde de cat de puternic este sistemul imunitar al bolnavului. 

SHARE