Modelul suedez continuă să uimească! Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni

16 Sep 2020 | scris de Rodica Ungurean

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, numărul cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 14 zile, din Suedia este de 22,2 la 100.000 de locuitori,

  • Modelul suedez continuă să uimească! Suedia a înregistrat cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele şase luni

Prin comparație, au fost înregistrate 279 cazuri noi la suta de mii de locuitori în Spania, 158,5 în Franţa, 118 în Republica Cehă, 77 în Belgia şi 59 în Marea Britanie, țări care, spre deosebire de scandinavi, au impus măsuri drastice în această primăvară.

Suedia are, de asemenea, mai puţine infecţii zilnice noi decât Norvegia şi Danemarca, vecinii săi nordici. Treisprezece pacienţi cu Covid-19 sunt în terapie intensivă în spitalele suedeze, iar media de şapte zile a deceselor este zero.

”Nu avem o revenire a bolii pe care o au multe ţări”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog şef al ţării şi arhitectul strategiei suedeze, pentru France-24 într-un interviu. El a adăugat că ţara este, în general, mulţumită de strategia sa generală.

Spre deosebire de multe ţări, Suedia a închis şcolile pentru elevii de peste 16 ani, dar a menţinut deschise cele pentru elevii mai mici, insistând asupra participării în totalitate a acestora la cursuri. Şcolile şi universităţile sunt acum deschise din nou.

De asemenea, a interzis adunările a peste 50 de persoane şi le-a spus persoanelor peste 70 de ani şi grupurilor cu risc să se autoizoleze.

Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt ”aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor.

SHARE