Mihaela Bilic. Ce tip de carne e în poză? Mă uitam cu o expresie tâmpă, eu ce am mâncat până acum?

28 Ian 2019

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic recunoaște faptul că industria alimentară a reușit să-i cultive o altă imagine a texturii unui tip de carne pe care mulți români o consumă din plin, diferențele fiind sesizabile atât la culoare, consistență și miros.

  • Mihaela Bilic. Ce tip de carne e în poză?  Mă uitam cu o expresie tâmpă, eu ce am mâncat până acum?

Alergând cot la cot cu oferta de produse, din ce în ce mai puțin naturală, nu rămâne decât să ne întrebăm la rându-ne, noi ce mai mâncă?!?

_____________________

”Nu glumesc când vă mărturisesc că eu n-am ghicit! Și chiar mai grav decât atât, dacă așa arată somonul sălbatic, pentru că de el este vorba, înseamnă că mănânc așa ceva pentru prima oară în viață și eu care credeam că mă pricep la mâncare!

In concepția mea și în toate pozele de pe mapamond, când spui somon vezi automat o rondea de pește portocalie cu nervuri albe. Când vânzătorul mi-a arătat somonul de captură în galantar (adica bucata din stânga, dacă aveați vreun dubiu), mă uitam la el cu o expresie tâmpă ce vroia să spună "cred că glumești sau râzi de mine, cum să fie ăsta somon?"

Jur că până n-am văzut eticheta nu l-am crezut! Sau mai bine zis în capul meu se dădea o luptă, se răsturnau repere și se schimbau percepții- dacă ăsta e somon sălbatic, eu ce am mâncat până acum?

Mă uit în continuare la bucata asta de carne fără strop de grăsime, care arată mai degrabă ca un mușchi de vită decât ca un pește și nu pot să nu mă gândesc cu admirație "pe unde ai înotat tu, măi somonule?" Nu doar culoarea diferă, ci și consistența și mirosul...totul e altfel! 

Demult nu am primit așa o dovadă de simplitate și firesc, cum numai Natura știe să facă. Ceea ce mâncăm noi de obicei sunt probabil cópii grotești, umflate și colorate ale alimentelor de altădată. Imi amintesc documentarele despre lupta somonilor care înoată împotriva curentului ca să-și depună icrele și realizez că e un privilegiu să am pe masă o bucățică din așa un pește viteaz.

Cât despre conținutul de nutrienți ce să mai comentez, n-am văzut în viața mea o carne cu 2% grăsime și sub 100cal/100g. Bravo ție peștișorule, asta înseamnă să te hrănești sănătos și să te miști liber!”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

SHARE