Dr. Mihaela Bilic explică de ce apa cu adaos de vitamine si minerale este doar o smecherie de marketing

03 Feb 2019

Am observat fiecare, in rafturile supermarketurilor si ale cafeteriilor cu pretentii sticlute de plastic cu apa “imbunatatite” cu tot felul de vitamine. In epoca in care “traitul sanatos” are din ce in ce mai multi adepti, nu este de mirare ca oamenii pun in cos astfel de produse cu nimic mai bune decat apa “chioara”.

  • Dr. Mihaela Bilic explică de ce apa cu adaos de vitamine si minerale este doar o smecherie de marketing

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a explicat pe pagina personala de Facebook de ce aceste produse, in afara unui ambalaj frumos colorat, sunt doar un mecanism de marketing menit pentru a-ti lua mai multi bani din buzunar.

“In ultima vreme toți oamenii din jurul meu beau apă cu vitamine și/sau minerale. Nu știu daca în spatele sticluțelor strălucitor colorate e o campanie de marketing puternică, dar e incredibil cât de bine au prins la public.

“In ultima vreme toți oamenii din jurul meu beau apă cu vitamine și/sau minerale. Nu știu daca în spatele sticluțelor strălucitor colorate e o campanie de marketing puternică, dar e incredibil cât de bine au prins la public. Consumatori care se vor atenți și bine informați, iau cu încredere de pe raft o sticlă de apă ce se vrea superioară, îmbogățită cu nutrienti prețioși și, in consecință, mai scumpă. O "investiție" în sănătate, presupun majoritatea celor care consideră această apă ca fiind soluția ideală pentru hidratare cu mineralizare și vitaminizare”, scrie doctor Bilic. 

“Intr-o perioadă în care se caută cu frenezie produsele naturale, amuzant este că pe nimeni nu deranjează lista lungă de substanțe chimice pe care apa aceasta o are pe etichetă. Ne ferim de E-uri și aditivi, dar dăm pe gât bucuroși și încrezători o apă cu formule din farmacie. Sau poate o vedem ca pe un medicament, un fel de supliment ce ne crește imunitatea, tonusul și rezistența la boli? Vrem minerale și vitamine doar pentru că au efecte benefice asupra organismului? Atunci ar trebui să o facem mai isteț, nu de alta dar simplu fapt că sunt enumerate pe o etichetă, nu înseamnă și că pot fi absorbite și folosite în organism!”, explica medicul.

“Cea mai amuzantă e formula cu vitamina B12, mă întreb dacă producătorii știu faptul că omul nu poate absorbi B12 decât din produsele de origine animală. Apoi sunt restul de vitamine din grupul B, care abundă în alimente și pe care nu e nevoie să le bem dintr-o sticlă. Vitamina D nu este nici ea eficientă decât din surse animale, cât despre calciu și fixarea lui în oase, există laptele.

Tot in lapte avem raport optim de calciu și fosfor, cele 2 minerale se potențează unul pe altul și astfel devin bioeficiente. Magneziu, potasiu, fier, zinc și seleniu sunt în sol și de acolo trec în toată pânza freatică, urmând ca apoi să se concentreze în alimente, fie ele vegetale sau animale. E bine de știut că oamenii asimilează mai ușor mineralele de origine animală, fierul din carne, de exemplu, nu se compară ca eficiență cu fierul din spanac.

Singura care merită luată ca supliment e vitamina C, niciodată suficientă în alimente când vine vorba de efect antioxidant. Părerea mea este că setea noastră de sănătate ne face să cheltuim inutil bani pe produse ce par interesante, dar în realitate nu ne aduc niciun beneficiu. De apă are nevoie corpul nostru, nu de produse ambalate pompos și bine promovate, care nu ne satură decât setea de iluzii!”, a concluzionat doctor Mihaela Bilic.

SHARE