Menopauza și infecțiile urinare

06 Mar 2019

Infectiile de tract urinar sunt afectiuni frecvente in randul femeilor, un sfert din populatia feminina experimentand episoade recurente ale acestor infectii de-a lungul vietii. 

  • Menopauza și infecțiile urinare

Medicii au observat o legatura clara intre inaintarea in varsta si frecventa infectiilor de tract urinar, mai exact cresterea predispozitiei la tulburarile aparatului urinar la femeile ajunse la menopauza.

Preventia
Cel mai bun tratament in cazul infectiilor de tract urinar ramane preventia, iar aceasta se refera la mici schimbari in stilul de viata si in obiceiurile zilnice

- Golirea frecventa a vezicii urinare. In acest mod, bacteriile sunt impiedicate sa se inmulteasca in vezica, fiind eliminate prin urina.

- Suplimentarea vitaminei C. Acidul ascorbic (vitamina C), administrat in doze de 1000 de mg de trei ori pe zi la primele semne de infectie urinara, este foarte eficient in oprirea evolutiei afectiunilor de tract urinar.

- Evitarea consumului de zahar si de drojdie care pot creste predispozitia la dezvoltarea infectiilor de tract urinar, fiind totodata agenti care stimuleaza extinderea bacteriei Candida.

- Consumul sporit de probiotice intareste sistemul imunitar, ajutandu-l sa raspunda in mod optim potentialelor infectii: ajuta la eliminarea bacteriilor de la nivelul aparatului urinar si a celor din sistemul intestinal, colon, vagin si uretra, formand o bariera fizica si biochimica impotriva infectiilor.

Tratamentul
Frunzele de strugurii-ursului au fost folosite pentru a combate si a trata cistita cu succes in medicina populara inca din timpuri stravechi. 

Substantele chimice pe care aceasta planta le contine o recomandă in tratarea bolilor de rinichi, precum si ca dezinfectant natural. Continutul biochimic al frunzelor prezintă proprietati dezinfectante si antiseptice. Astfel sunt combatute multe specii de organisme: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtilis, Mycobacterium smegmatis si Shigella sonnei.

Cele mai eficiente si mai comod de administrat sunt insa preparatele farmaceutice din frunze de strugurii ursului prin asocierea extractelor vegetale cu substante de sinteza, ca in Cystinol (prezent pe piata sub forma Akut sau Long).

Cystinol Akut are efect triplu (antibacterian, antiinflamator, antialgic) mecanismul de actiune este bine dovedit si actioneaza pe cele mai frecvente tulpini bacteriene (E.coli, Pseudomonas, Staphilococ). 

Cystinol Akut nu determina rezistenta. De asemenea este singurul medicament din plante cu efect demonstrat pe E. coli, Pseudomonas, Staphilococ, are efect antibacterian, antiinflamator și analgezic dovedit. Ameliorează rapid și eficient simptomele în maxim 3 ore de la administrare.

SHARE