Lovitură pentru Marea Britanie!  Fie kit-urile de testare a anticorpilor coronavirus nu sunt bune, fie CoVid 19 nu confera imunitatea sperata

09 Apr 2020

Incercarea Marii Britanii de testare în masă a oamenilor in scopul de a vedea cine a avut deja COVID-19 a fost intampinata de o surpriza neplacuta: rezultatele analizelor arată că mulți fosti pacienti au semne abia detectabile ca au fost bolnavi de CoVid 19, arata Daily Mail.

  • Lovitură pentru Marea Britanie!  Fie kit-urile de testare a anticorpilor coronavirus nu sunt bune, fie CoVid 19 nu confera imunitatea sperata

Testarea anticorpilor, care detectează substanțele create și stocate de sistemul imunitar atunci când cineva se îmbolnăvește, dezvăluie dacă cineva a fost deja infectat. Dar cercetările din China au relevat că aproximativ o treime din pacienții trecuți au niveluri foarte mici de anticorpi în sânge, ceea ce le-ar putea face greu de testat.

Studiul a aproape 200 de pacienți a descoperit că 30 la sută dintre pacienții recuperați au avut un nivel surprinzător de scăzut de anticorpi, iar la zece nu au fost descoperiti deloc anticorpi.

Paul Hunter, profesor în medicină și boli infecțioase la Universitatea din Anglia de Est din Norwich, a declarat ca “de vina” ar putea fi testele de anticorpi, insuficient de “sensibile”, neautorizate inca in Mare Britanie: „Acest lucru are relevanță pentru actuala dezbatere privind testele de anticorpi din Marea Britanie. Dacă multe persoane produc un nivel scăzut de anticorpi împotriva coronavirusului, atunci orice test comunitar ar trebui să aibă sensibilitate ridicată. Acest lucru oferă o informație suplimentară despre motivul pentru care testele comunitare de anticorpi din Marea Britanie nu au fost încă autorizate pentru utilizare”, a mai spus el.

In studiu, publicat pe Medrxiv.org, care nu a fost încă revizuit de alți oameni de știință, cercetătorii au spus: „Dacă acești pacienți au un risc ridicat de revenire sau de reinfecție, ar trebui verificat în studii ulterioare”.

Experții britanici spun însă că nu există dovezi care să demonstreze că virusul poate infecta pe cineva de două ori, iar studiile la maimuțe par să fi confirmat acest lucru.

Profesorul Sir John Bell, de la Universitatea Oxford, a declarat că toate kiturile de testare pe care le-a examinat până acum „ nu ar îndeplinesc criteriile pentru a fi considerate teste relevante”.

Testele sunt considerate a fi cruciale pentru a pune capăt blocării cetatenilor Marii Britanii, deoarece vor oferi autorităților o imagine clară despre cât de mulți oameni au avut deja virusul și s-au vindecat. Estimările sugerează că până la cinci milioane de persoane ar fi putut fi infectate până în prezent.

Comentariile profesorului Newton vin după ce un expert din New York a spus că persoanele care contracta virusul, dar nu se îmbolnăvesc grav, par să nu facă mai mulți anticorpi, ceea ce face dificila testarea anticorpilor. Din acest motiv, a sugerat el, chiar și testele considerate bune au rata de precizie de 50-60%.

Sir John Bell a adăugat că alte țări au folosit teste complet nerelevante si ca este posibil ca rezultatele fals pozitive relevate sa provina de la alți viruși, care produc anticorpi similari cu COVID-19.

Sir Bell a mai afirmat: „Spaniolii au returnat kituri de test care nu funcționau, iar germanii își dezvoltă propriile kituri sensibile si cred că sunt la trei luni distanță de la punerea la dispoziție și validarea acestora”.

„În mod clar, vrem să evităm să le spunem oamenilor că sunt imuni atunci când nu, și dorim ca toți oamenii care sunt imuni să știe cu exactitate, astfel încât să se poată întoarce la muncă.”

Și profesorul doctor Newton din Statele Unite a declarat pentru The Times că testele de anticorpi cumpărate de guvern până acum nu au fost „suficient de bune pentru a merita să fie folosite”.

SHARE