Inghetata, cel mai dietetic desert. Doctorita Mihaela Bilic a inventat si dieta cu inghetata

28 Iun 2019

Inghetata ingrasa, e drept, dar mai putin decat aceeasi cantitate de prajituri sau dulciuri concentrate. Drept pentru care medicul nutritionist Mihaela Bilic e mai blanda atunci cand e vorba de introducerea acestui aliment dulce in alimentatie. Doctorita a si inventat o dieta, in perioada de rezidentiat, bazata exclusiv pe inghetata. Reteta, mai jos.

  • Inghetata, cel mai dietetic desert. Doctorita Mihaela Bilic a inventat si dieta cu inghetata

“Există o doză maximă admisă de înghețată într-o zi? Îmi vine să spun NU, dacă mă gândesc la anii mei de rezidențiat la Spitalul Universitar, în care mâncam o cutie de înghețată/zi. Asta era cura mea de slăbire autoinventată, pe cât de eficientă, pe atât de plăcută: 600 cal/zi provenite exclusiv din produsul de care nu mă puteam sătura - înghețată cu banane și ciocolata. E adevărat, după câteva luni de astfel de dietă, nu mai mi-au trebuit dulciuri ani la rând. Să nu vă fie teamă pentru siluetă, înghețata e cel mai dietetic desert, iar plăcerea se dublează pentru că are și consistență cremoasă!

Există o formă ideală pentru înghețată? Eu aș spune că nu contează forma, doar semi - TOPITĂ să fie. Știm cu toții că înghețata cea mai bună e aia la cutie(pentru că e multă), în special când ajungi la fundul cutiei(pentru că e topită). Sigur că și înghețata la cornet sau înghețata pe băț are farmecul ei, dar răsfățul suprem nu-l poți obține decât cu o înghețată la cutie, toată doar pentru tine.

Când trebuie mâncată înghețata? După masă, ca desert, dacă suntem moderați și echilibrați și ne putem limita la 1-2 cupe. Sau în loc de mâncare, ca aliment, pentru păcătoșii excesivi care au dificultăți în a respecta porția corectă

SHARE