Femeia din Wuhan, banuita ca ar avea coronavirus, raspandeste boala intentionat in Franta?

24 Ian 2020

Chinezoaica din Wuhan, orasul din care a pornit coronavirusul, pare sa incerce sa imbolnaveasca lumea intentionat. A plecat din oras in vremea cand aeroportul nu era inca inchis, a luat medicamente de scadere a temperaturii si astfel a trecut fara probleme de controlul de pe aeroport, apoi a ajuns in Franta.

  • Femeia din Wuhan, banuita ca ar avea coronavirus, raspandeste boala intentionat in Franta?

Ulterior, in ciuda simptomelor de boala, s-a dus la un restaurant cu stele Michelin si a mancat acolo, apoi a povestit toata tarasenia pe o retea sociala, postand si fotografii . A fost criticata de utilizatorii chinezi pentru ce a facut, problema este insa ca femeia nu mai este de gasit, nu se stie daca mai este pe teritoriul Frantei sau nu, in ciuda indemnurilor de a se prezenta la medic.

Acest coronavirus cauzeaza imbolnavirea de pneumonie. Cei bolnavi tusesc, fac febra si au dificultati de respiratie. In cazurile cele mai grave, rinichii cedeaza. Pentru ca este vorba de o pneumonie virala, antibioticele nu sunt de niciun ajutor. Daca bolnavii sunt internati in spitale, pot fi ajutati sa respire mai bine si li se fac perfuzii pentru hidratare. Recuperarea depinde de cat de puternic este sistemul imunitar al bolnavului. 

Intre timp, in Wuhan, din cauza numarului mare de oameni care se prezinta in spitale, nu mai sunt locuri de internare. Chinezii construiesc un spital nou si si-au propus sa-l termine in cel mult sase zile. Intre timp, pacientii suspecti ca ar fi purtatori de coronavirus sunt izolati in containere sigilate.

Zece orașe din China au fost puse în carantină de autorități, ca măsură de precauție pentru a opri răspândirea noului coronavirus, depistat inițial la Wuhan, după ce epidemia a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectați.

În total, autoritățile au suspendat transportul public în zece orașe din provincia Hubei în urma epidemiei.

Autobuzele nu vor mai circula în orașele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.

În orașul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepția spitalelor, supermarketurilor, piețelor agricole, benzinăriilor și farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Trenurile și autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraș pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraș nici prin alte mijloace.

De asemenea, parcul de distracții Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat, iar celebrarea Noului An Chinezesc a fost anulata.

SHARE