Dr. Mihaela Bilic ne învaţă cum să “înşelăm” masa de seară

15 Apr 2019

Multe persoane spun că slăbesc dacă nu mănâncă seară, ceea ce este uşor de înţeles dar greu de făcut, având în vedere că mulţi dintre noi, când ajung acasă, după o zi de muncă, nu rezistă tentaţiilor din frigider. Apoi, o gustare uşoară poate constă din floricele, care au un conţinut relativ mic de calorii, comparativ cu volumul lor mare. De recomandat ar fi să vi le preferaţi singuri acasă, cu cât mai puţin ulei.

  • Dr. Mihaela Bilic ne învaţă cum să “înşelăm” masa de seară

Doctor Mihaela Bilic a scris pe facebook cum putem scapă “ieftin”, în sens caloric,  de masa de seară.

“În ultima săptămână am fost la cinema cât n-am fost tot anul trecut, am început de luni cu "Ana, mon amour" și am continuat în fiecare seară cu Festivalul Dakino. Și ce film ar fi ăla fără o pungă de popcorn? 

Tot timpul le-am lăudat ca fiind răul cel mai mic la capitolul ronțăieli, iaca și ele niște boabe de porumb cu puțină grăsime și umflate tare cu aer. Par multe deși greutatea lor e mică, la calorii egale un pachețel de biscuiți sau un pumn de alune n-ar ajunge nici pe-o măsea.

 Însă nu despre nutrienți și despre calitățile hrănitoare vreau să vorbesc acum, ci despre un exercițiu împotriva lăcomiei. Dacă de obicei îmi luam până acum punga cea mai mare de floricele, pe principiul mai bine să prisosească decât să nu ajungă, de data asta am hotărât să o iau pe cea mai mică. 

- E ridicol de mică, spuneau ochii mei îngroziți, nu o să mă satur!
- Așteaptă, ai răbdare, am replicat în gând, promit că după ce o termini, dacă mai vrei îți mai cumpăr una. 

O singură condiție mi-am propus: să mănânc floricelele una câte una, încet, pe îndelete, mestecând. Vă jur că am fost teribil de surprinsă de rezultat! Aproape că n-am putut termina punga, darămite să mai vreau alta!! Nu a fost cu abținere, chiar m-am săturat cu nici jumătate din cât mâncam altădată. Și unde mai pui că asta a ținut loc și de masă de seară.

În psihonutriție se spune că avem ochii mai mari decât burta și chiar așa e, am simțit-o de multe ori pe pielea mea. Însă cu un pic de atenție și răbdare putem depăși impulsivitatea. Poate nu ne iese de fiecare dată, dar tare bine ne simțim când reușim. Cu așa meniu mai că-mi vine să spun că poți să ții post și să fii și sătul”, a scris doctor Bilic.

 

 

 

SHARE