Doctorii care includ in tratamentul CoVid 19 doze mari de vitamina C spun ca pacientii se vindeca mai usor

25 Mar 2020

Desi initial medicii au negat faptul ca vitamina C ar avea vreun efect benefic in tratarea CoVid 19, medicii din New York spun ca pacientii tratati cu aceasta vitamine in doze mari se simt incomparabil mai bine comparativ cu ceilalti, relateaza publicatia The Sun.

  • Doctorii care includ in tratamentul CoVid 19 doze mari de vitamina C spun ca pacientii se vindeca mai usor

Totusi, expertii avertizeaza ca este vorba doar de un experiment si ca nu exista dovezi concludente ca vitamina C ajuta la vindecarea pacientilor. Deoarece nu exista inca vreun vaccin sau vreun tratament sigur, medicii americani au incercat si aceasta varianta a administrarii in doze mari, de trei sau patru ori pe zi: 1500 miligrame intravenos la pacientii abia internati, aceleasi doze fiind readministrate zilnic.

Fiecare doză este de peste 16 ori mai mare decât recomandarea zilnică de Vitamina C din partea Institutului Național de Sănătate, care recomanda doar 90 miligrame pentru bărbați și 75 miligrame pentru femei.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizeaza că singura modalitate de a vă proteja de contractarea virusului este practicarea unei igiene bune și spălarea riguroasă a mâinilor.

“Pacientii care au primit vitamina C s-au descurcat semnificativ mai bine decat cei care nu au luat Vitamina C”, a spus dr. Andrew Weber, de la un spital din Long Island.

"Ajută foarte mult, dar nu este recomandat acest tratament, deoarece nu reprezinta vreo descoperire epocala, este vorba doar banala vitamina C", a mai spus Weber.

Vitamina C este administrată alaturi de medicamentul anti-malarie hidroxiclorochină, antibioticul azitromicină, si diversi diluatori ai sângelui, a spus dr. Weber.

Dr. Weber, 34 de ani, a mai declarat că nivelurile de vitamina C la pacienții cu coronavirus scad dramatic atunci când suferă de sepsis, un răspuns inflamator care apare atunci când corpul lor reacționează excesiv la infecție.

„Are tot sensul în lume să încerci să menții acest nivel de Vitamina C”, a spus el.

Oamenii de știință din China efectuează în prezent teste pentru a afla efectele vitaminei C asupra noului coronavirus.

 

Evolutie COVID 19 pe zile:

Ziua 1:            Febra, oboseala, tuse uscata si dureri musculare

Ziua 2:            Dificultati in respiratie

Ziua 7:            Cei care respira in continuare cu dificultate sunt internati in spital

Ziua 8:             Detresa respiratorie acuta

Ziua 10:          Terapie intensiva

Ziua 12:          Febra scade

Ziua 13:          Dispar dificultatile de respiratie

Ziua 18:          Decesul celor mai grav afectati

Ziua 22:          Vindecare

SHARE