Doctor Mihaela Bilic: ‘Există doua categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede’

17 Aug 2019

Cum un numar din ce in ce mai mare de romani au probleme cu greutatea, fiecare incearca sa gaseasca o reteta “ideala” de slabit, adica multe kilograme pierdute, intr-un interval cat mai scurt de timp. Doctor Mihaela Bilic a afirmat de nenumarate ori ca dieta ideala este foarte simpla si consta in injumatatirea portiilor. Iar batoanele de slabit sunt, in opinia domniei sale, produse marketate foarte bine, dar care contin mai multe calorii decat un fel de mancare gatit.

  • Doctor Mihaela Bilic: ‘Există doua categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede’

“In lupta noastră eternă cu kilogramele în plus, suntem dispuși să cumpărăm orice produs pe al cărui ambalaj există o promisiune cât de mică legată de slăbit. Fără să stăm prea mult pe gânduri cheltuim cu nonșalanță bani mulți pe batoane de slăbit, biscuiți fără zahăr sau ciocolată diet chiar dacă gustul și calitatea lor sunt îndoielnice. Pe principiul “suferă baba la frumusețe”, înghițim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase și cleioase- că atunci când vrei să slăbești, doar nu vrei să-ți și placă.

Amuzant este că nu doar gustul lasă de dorit, ci și conținutul, mai ales cel caloric: orice produs așa-zis de slăbit are același număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, față de varianta clasică, obișnuită. Fie că e vorba de biscuiți, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi “light”.

Atunci cum de scrie pe etichetă “fără zahăr” sau “de slăbit”? Marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenți. Da, există doua categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede:

• naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poți mânca toată viața batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniță (care apropo, au mai puține calorii);

•neatenții care omit să citească ingredientele și tabelul nutrițional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu crește glicemia, dar îngrașă la fel), cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belșug.

Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte. Puteți slăbi cu mâncarea voastră gustoasă înjumătățind porția. Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit, făceți-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puțin și bun, asta să vă fie deviza! Și culmea e că o să faceți și economie. Și la bani, și la calorii”, a scris dr. Bilic pe pagina sa de Facebook.

SHARE