Cum se deosebesc și cum se tratează aftele și herpesul

18 Aug 2018

#plantamed #tratament_afte #tratament_herpes #Antiherpes Roll-On

  • Cum se deosebesc și cum se tratează aftele și herpesul

Multi confunda aftele cu herpesul, insa cele doua sunt cat se poate de diferite. In primul rand, aspectul difera: aftele sunt niste bubite inflamate, de multe ori deschise la culoare, in timp ce herpesul arata ca o rana infectata, cu coaja.

Definitoriu pentru cele doua este, insa, locul unde apar. Daca aftele apar in interiorul cavitatii bucale, pe gingii, limba si obraz, herpesul iese la exterior. Bubitele de herpes apar pe buze sau chiar pe varful nasului, de unde se pot raspandi, ajungand in final la ochi. 

Aftele

Afta este o afectiune a mucoasei orale, frecvent intalnita.
Afta bucala sau, in termeni medicali, stomatita aftoasa este o leziune ulceroasa localizata de cele mai multe ori la nivel bucal, este bine delimitata, albicioasa si dureroasa. Afta bucala este diferita de herpes, iar cauzele ei sunt  necunoscute spre deosebire de herpes a carui cauza este una virala. Herpesul este contagios si provocat de un virus –Herpes simplex si aspectul este perlat–multe “bubite” una langa alta.

Care este cauza unei afte bucale?


Cauza este in mare parte necunoscuta, desi in aparitia ei sunt implicate anumite mecanisme imune de aparare a organismului. S-a ajuns la concluzia, dupa multe cercetari, ca exista anumiti factori favorizanti:
Dupa consumul anumitor alimente: branzeturi fermentate, ciocolata, miere, nuci, alune, condimente sau conservanti.
Euptia dentara.
Fumatul excesiv.
in cadrul anumitor afectiuni generale: deficitul de fier, de acid folic, afectiuni gastro-intestinale sau viroze.
Menstruatia, sarcina, stresul psihic sau fizic.
Iritatiile produse de protezele dentare sau alti factori mecanici.
Variatiile extreme de temperatura, in special frigul.

Combinatia naturala de radacina de lemn dulce si scoarta de stejar este recunoscuta de specialisti pentru proprietatile de calmare a durerii si a senzatiei de arsura provocate de herpangine, afte. Standardizata in Sprayul Antiviral reface mucoasa bucala sensibila, iritata, ranita sau afectiunile inflamatorii ale mucoasei faringiene si ale gingiilor si ajuta la regenerarea acestora. 

Herpesul

Herpesul este contagios si este provocat de un virus –Herpes simplex. Leziunea are aspectul perlat – multe “bubite” una langa alta. Aceste vezicule dureroase, spre deosebire de afte, sunt localizate in exterior, de cele mai multe ori pe buze, spre nas si uneori se pot raspandi pana la ochi.
Aceste vezicule, dupa ce se sparg, se acopera cu o crusta galbena, care dupa o saptamana se desprinde.
De asemenea, herpesul poate declansa simptome precum febra si dureri musculare.
Leziunile si simptomele herpesului oral dispar complet, de obicei, in doua-trei saptamani, fara a ramane vreo cicatrice. Cu toate acestea, manifestarile pot reapare in situatii stresante.

Cum se transmite herpesul

Herpesul poate fi transmis prin atingerea salivei infectate, prin contactul cu mucoasele infectate sau piele. Deoarece virsul este foarte contagios, majoritatea oamenilor sunt contaminati cu cel putin un subtip de herpes inca inainte de varsta maturitatii.

In anumite cazuri, virusul nu provoaca nici leziuni si nici simptome, motiv pentru care persoana in cauza nu este constienta de existenta lui. Aceasta se numeste infectie asimptomatica.
Infectia asimptomatica este intalnita de doua ori mai des decat infectia cu simptome.

Cand oamenii se confrunta cu situatii stresante emotional sau fizic, virusul se
reactiveaza si provoaca noi semne si simptome.
Urmatorii factori contribuie la reaparitia virusului:
modificari hormonale;
- oboseala sau stresul;
- razele UV si expunerea prelungita la soare fara protectie;
- febra;
- sistem imunitar slabit.

Complicatii
eczema atopica
encefalita
keratoconjunctivita
faringita
hepatita
panaritiu (vezicule la nivelul degetelor).

Antiherpes Roll-On contine un extract alcoolic special, din scoarta de stejar si radacina de lemn dulce. Combinația dintre aceste produse naturale are efect de impiedicare a actiunii virusurilor herpetice, de calmare si regenerare a tegumentelor si mucoaselor. Actionează direct asupra mecanismelor de multiplicare virala, impiedicand multiplicarea virusului herpetic. Calmeaza usturimea, durerea si mancarimea provocate de aparitia herpesului, impiedicand avansarea leziunilor.

Mai multe detalii despre cum combinatia de radacina de lemn dulce si scoarta de stejar alb aflati pe plantamed.ro.

SHARE