Terapia cu plasmă, eficientă împotriva tratamentul pacienților infectați cu coronavirus

19 Feb 2020

Terapia cu plasmă este eficientă și sigură împotriva noului coronavirus (COVID-19), dintr-un grup de zece pacienți din Wuhan care au primit tratamentul până în prezent, șase prezentând o îmbunătățire semnificativă la 12 până la 24 de ore după tratament.

  • Terapia cu plasmă, eficientă împotriva tratamentul pacienților infectați cu coronavirus

Zhong Nanshan, cercetătorul chinez renumit pentru soluționarea epidemiei SARS din 2002-2003, a arătat că terapia cu plasmă a fost folosită pentru prima dată în 2005 pentru tratarea H5N1, ulterior s-a recurs la ea și în 2009 pentru tratarea H1N1.

”Avantajul terapiei este că nu intră în conflict cu diferite tipuri de sânge”, a declarat Zhong, subliniind că este deosebit de eficientă pentru pacienții bolnavi grav, dar nu și pentru bolnavii în stare critică.

Anticorpii au fost găsiți în plasma unor pacienți recuperați după infestarea cu COVID-19, astfel fiind găsită o cale pentru combaterea coronavirusului într-un mod mai eficient.

După lansarea informației în spațiul public, mai mulți pacienți din Wuhan, recuperați după contactarea virusului, s-au prezentat la spitale pentru a dona sânge.

Zhang Dingyu, președintele Spitalului Jinyintan din Wuhan, a declarat că au fost observate îmbunătățiri seminificative ale stării de sănătate a pacienților după aplicarea tratamentului cu plasmă, fiind stabilizate semnele vitale și îmbunătățit nivelul de oxigen din sânge.

Potrivit acestuia, ”terapia cu plasmă”, utilizată pentru tratarea pacienților cu produse plasmatice speciale obținute din plasmă de la pacienții recuperați, are o valoare egală atât în ​​cercetarea clinică medicală, cât și în practica clinică. Metoda este utilizată în principal la pacienții aflați stare severă.

Terapia cu plasmă va fi utilizată în paralel cu metodele terapeutice specifice, fiind așteptat să reducă foarte mult mortalitatea în rândul pacienților aflați în stare critică.

Numărul de noi cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus la nivelul întregii Chine, cu excepția provinciei Hubei, a scăzut vreme de 15 zile consecutive, începând de la data de 3 februarie. Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat 56 de cazuri noi de coronavirus în 31 de regiuni la nivel provincial, în scădere semnificativă de la 890 la 3 februarie, la 79 de cazuri la 16 februarie.

Provincia Hubei, epicentrul noului focar de coronavirus, a confirmat marți 1.693 de cazuri noi, ajungând la un total de 61.682 în provincie.

Datele prezentate pentru ziua de 18 februarie arătau că la nivelul Chinei erau înregistrate 74.323 cazuri confirmate, 2.006 cazuri soldate cu deces și 14.376 de cazuri recuperate și eliberate din spitale. În restul lumii, numărul cazurilor confirmate era de 905, cu trei cazuri de deces.

SHARE