Ce mănâncă Mihaela Bilic? Sunt o carnivoră și nu există nimic mai gustos decât carnea de porc!

30 Iun 2019

Mihaela Bilic este un nutriționist care atrage atenția prin normalitatea discursului și a abordării sale în ceea ce privește alimentația. Nu propune căi nefirești și argumentele sale se bazează pe faptul că organismul este un sistem care știe și poate mai mult decât mintea noastră, fiind educat de-a lungul evoluției umane.

  • Ce mănâncă Mihaela Bilic? Sunt o carnivoră și nu există nimic mai gustos decât carnea de porc!

”Am trecut și eu prin toate încercările posibile. Și am obosit. Cu cât încercăm să controlăm și viața, și alimentația, și tot, cu atât lucrurile devin mai grele și mai neplăcute. Mi-au trebuit niște ani buni să ajung la filosofia asta și în continuare nu sunt convinsă că am reușit să scap de control în toate aspectele vieții mele.

Dar la capitolul mâncare a ajuns să-mi placă gustul simplu și rudimentar - chiar îi ziceam mamei că nu vreau să pun niciun pic de muștar pe o bucățică de tobă pentru că vreau să simt gustul tobei. Într-o societate în care toate lucrurile sunt combinate, ameliorate, îmbunătățite, eu mă bucur de lucrurile simple. Mănânc pâine prăjită cu brânză, fără roșii, de exemplu, adică simt nevoia gustului ăluia așa cum l-a făcut natura.

Eu mănânc mâncare gătită, genul de gătit la cuptor în care le pui în tavă pe toate și își iau aromele unele de la altele. Nu mai am niciun fel de plic și nici de amestecuri prin casă. Am ajuns un fel de Toma Necredinciosul și vreau să văd ceea ce mănânc. Tot ce cumpăm din comerț e mult mai bogat în grăsimi, în zahăr și preparatele pot fi pline de îmbunători de gust sau aditivi. Orice mâncare gătită e mai dietetică și mai echilibrată decât același produs cumpărat din comerț.

Mănânc fructe rar și dulciuri și mai rar. Și mănânc dulciuri banale, cum ar fi clătite cu gem de prune făcut la țară, orez cu lapte în care nu pun niciun strop de zahăr. Până la 30 de ani preferam să mănânc dulciuri – țin minte că mâncam trei prăjituri pe zi și renunțam la mâncare ca să mă încadrez în același buget caloric.

Cum de zahăr te dezintoxici doar cu voință personală, la un moment dat am zis că nu mai vreu să mai consum zahăr, am avut o perioadă un pic mai grea, dar după aceea parcă ți se curăță și receptorii respectivi ai gustului și organismul nu mai vrea. S-a schimbat cu totul preferința mea de la dulce la sărat, acum un produs de patiserie mi se pare mai păcătos și mai ispititor decât o prăjitură.

Eu sunt o carnivoră prin definiție și consider că nu există carne mai gustoasă decât cea de porc. Campaniile astea, cu care ne-am trezit inoculați sau mai degrabă parazitați, nu știu de unde vin. De prin 2010-2011 fac tot felul de campanii pentru promovarea consumului unor alimente pentru care am crezut toată viața că nu este nevoie să aduc vreun argument.

Pâinea, laptele, carnea sunt alimente de bază. Cine a venit să le conteste valoarea ca noi acum să fim nevoiți să le luăm partea și să aducem argumente? Mie mi se pare că acum trăim într-un absurd din cauza lipsei de informare și a manipulării mediatice pe care o suportăm acolo unde nu există un ABC de nutriție și de educație minimă.

Toți acești guru ai nutriției și toți acești exploatatori de marketing să nu mai aibă lipici. La noi ține foarte bine această intoxicare pe negativ și atunci se lansează tot felul de imagini sau lucruri violente care să ne afecteze emoțional. În momentul în care ți se arată imagini despre cum sunt sacrificate animalele în abator nu ai cum să nu ai o reacție.

Dar lucrul ăsta nu ar trebui să fie arătat, pentru că nu avem nevoie să dezvoltăm relații de afecțiune cu mâncarea pe care o consumăm. Nu trebuie să intre emoționalul în acest proces. A mânca este o chestiune fiziologică și dacă tu hotărăști că nu vrei să mănânci carne, nu înseamnă că trebuie interzis consumul de carne”, spune nutriționistul Mihaela Bilic, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei.

SHARE