Care sunt semnele unei infecții respiratorii și cum o tratăm

05 Dec 2019

Odată cu sezonul  rece, infecțiile respiratorii sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor și pentru că nu de fiecare dată putem avea medicul cu noi, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre cele mai frecvente afecțiuni. și ce puteți face pentru a le preveni sau scurta durata și ușura simptomele.

  • Care sunt semnele unei infecții respiratorii și cum o tratăm

Atenție!
Infecțiile acute respiratorii sunt de două feluri: de cai aeriene superioare – această înseamnă nas, gât, laringe și trahee, și de cai aeriene inferioare, adică bronșiolite și pneumonii. Aici vom vorbi doar despre prima categorie, ce-a dea două necesitând prezentarea de urgență la medic.

Și nu uitați! Dacă infecția respiratorie s-a instalat, trebuie mai întâi să lăsăm organismul să lupte împotriva infecției să îl ajutăm doar cu produse naturiste. Tratamentul cu antibiotic nu doar că nu rezolva nimic dacă este vorba despre o infecție virală, dar duce și la creșterea rezistenței germenilor care la antibioticul respectiv.
 
Simptomele variază de la un copil la altul: în infecțiile de căi respiratorii superioare, inițial copilului i se înfundă nasul, apoi încep să curgă secreții apoase, care uneori se transformă în secreții purulente. Poate să apară tusea și febra. Copii mai mari pot acuza dureri în gât sau dureri de cap.

Copilul respiră pe gură, sforăie în timpul somnului, uneori prezintă un “ hârâit” (când este încărcat de secreții ) și poate acuza dureri de urechi. Sugarii pot fi agitați și pot plânge mai mult decât de obicei. Simptomele pot persista o săptămâna, uneori chiar mai mult. 

Afecțiuni ale căilor respiratorii superioare
Amigdalita sau gâtul roșu reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la copii. Amigdalele se pot inflama datorită unei infecții virale sau bacteriene. Simptomele sunt: dureri puternice de gât, durere la înghițire,  amigdale roșii cu puncte albe, sensibilitate a ganglionilor limfatici la nivelul gâtului, febră ridicată, voce răgușită, dureri de cap, congestie nazală, dureri abdominale.

Laringita este produsă de inflamația, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale ce aparțin laringelui. Cauzele care determină laringita sunt: infecțiile tractului respirator superior, în special viroza respiratorie (răceala) sau gripa, folosirea excesivă a corzilor vocale, alergiile, expunerea la substanțe iritante, cum ar fi fumul de țigară.

Rinita alergică  (adesea supranumită "febra fânului") este o reacție exagerată a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Sistemul imunitar începe să lupte împotriva substanțelor care în mod normal nu sunt nocive, cum ar fi acarienii și polenul (alergeni), ca și când acestea ar începe să atace organismul. Această reacție exagerată cauzează inflamație și simptome care afectează în principal nasul, dar și ochii, urechile, gâtul și gura. Și nu este doar o afecțiune estivală sau de primăvară când apare polenul la flori, așa cum se crede de obicei, ci alergiile mai ales la cei mici pot să apară, la acarienii prezenți în mediul înconjurător sau la anumite substanțe chimice, cum ar fi deodorantele de interior.

Faringita cu cauza virală, se manifestă că o inflamație a gâtului, amigdalelor, nasului, urechii medii, cu febră foarte mare 39-40 grade (mai puțin sugarii până în 3 luni care au sistemul imunitar slab și nu prea fac febra), nas înfundat, strănut, stare de agitație, posibile vărsături, diaree.

Sinuzita, sau infecția sinusala,  constă într-o reacție inflamatorie a sinusurilor și meaturilor nazale (orificii la nivelul vestibulului nazal ce comunică cu sinusurile), care provoacă cefalee (durere de cap) sau presiune la nivelul ochilor, nasului, regiunea obrajilor sau la nivelul unei părți a regiunii cefalice, tuse, febră, respirație urat mirositoare și congestie nazala cu secreții nazale dense și abundente. Sinuzita poate fi acută (debut brusc) sau cronică (tipul cel mai comun, cu debut insidios).

Medicina germană de primă intenție
Pentru toate aceste afecțiuni, există remedii naturale, fitoterapeutice, testate clinic și aprobate, pe care medicii germani le folosesc că tratament de primă intenție în toate aceste cazuri.

Vedeți mai mult despre cum acționează puterea plantelor din Esberitox asupra sistemului imunitar, a celor din Sprayul Antiviral pentru a bloca pătrunderea virusurilor încă de la poarta de intrare în organism, din Sinutox pentru sinuzită sau Sedacur  pentru calmarea stărilor de agitație sau a tulburărilor de somn, cum puteți folosi GripStop picături și pentru bebeluși și lăuze sau Rinopanteina spray pentru a ameliora simptomele alergiei.

SHARE