Fetiță diagnosticată cu constipație la Brăila, salvată după o operație care a durat 2 ore, la Galați

12 Feb 2020

Sistemul de sănătate din România continuă să fie într-o degringoladă totală. Factorii sunt multipli și au evidențiați de nenumărate ori fără să existe vreun plan concret de măsuri care l-ar putea stabiliza.

  • Fetiță diagnosticată cu constipație la Brăila, salvată după o operație care a durat 2 ore, la Galați

Plecarea masivă în străinătate a cadrelor specializate și calificate, proasta gestiune a fondurilor alocate, și, chiar dacă pare doar un aspect paleativ, lipsa de dragoste pentru oameni a personalului, atras mai mult de oportunitatea unor câștiguri financiare rezonabile, impozabile sau nu.

Alternativa privată nu e deloc mai sigură, fiind cumva mai apropiat domeniului hotelier. Comportamentul personalului medical e mai reverențios, pacienții așteaptă mai puțin, dat asta doar pentru că intervine selecția produsă de numărul mai mic al celor care-și pot plăti consultațiile. Dar și din această zonă apar informații despre malpraxis și despre cazurile grave în care intervenția se rezumă la a le trimite la stat.

Spitalul Județean Brăila a fost în centrul atenției la finalul anului trecut, după ce o tânără mamă în vârstă de 19 ani, Ana Maria Păduraru, a încetat din viață, care, deși se simțea rău, a fost trimisă acasă de un medic al unității, care a numit-o mironosiță, deși suferea de meningită. La aproape patru luni de la acel eveniment, ancheta încă trenează, vinovații nu au fost identificați.

Infobraila.ro aduce în atenția publică un nou caz petrecut la același spital. O fetiță în vârstă de șase ani, cu dureri abdominale acute a fost trimisă acasă, de două ori, fiind diagnosticată greșit ca suferind de constipație. Șansa sa a fost că părinții ei au hotărât să meargă la spitalul din Galați, unde diagnosticul pus de cei din Brăila a fost invalidat, iar cel real - apendicită.

Cristina, mama Andradei Yasmina Bunea, din comuna Gemenele, județul Brăila, a relatat momentele dificile prin care a trecut.

”Sambata, fata mea a vomat si a inceput sa o doara rau piciorul drept. Am fugit repede cu masina personala la Spitalul Judetean Braila, pavilonul B (Fostul Spital 3). Acolo doctorul Lefter a zis ca are ganglionii putin inflamati dar ca nu este de operatie.  

De acolo ne-au trimis la Spitalul Judetean, la pediatrie. Acolo am asteptat de la ora 17.00 pana la ora 23.00. Doctorul Moldovan, care a consultat-o, ne-a dat ceva de durere de burtica si am mers la o farmacia permanenta sa le luam. Ne-au trimis acasa.

Noaptea, fetei i-a fost foarte rau, febra mare. Duminica starea de rau a continuat. Vazand ca se simte din ce in ce mai rau, luni dimineata ne-am dus la noi in comuna, in Gemenele, la medicul de familie care ne-a dat trimitere pentru Spitalul 3.

De acolo, acelasi doctor care a consultat-o sambata, ne-a trimis iarasi la Spitalul Judetean. Dupa ce am stat ore in sir la o coada infernala, am resit sa intru cu fetita la consult. Acum au zis ca este constipata, i-au recomandat sa bea ceai, sa manance supa si i-au prescris supozitoare. I-au facut analize, dar au zis sa revenim miercuri sa le luam, si ne-au trimis acasa.

Acasa, fata a adormit cu greu si apoi s-a trezit in TIPETE DE DURERE. Nu am mai putut sta in loc, am luat masina si am plecat la Galati, la Spitalul “Sfantul Ioan”. In masina, fetita a lesinat de mai multe ori.  Striga ca O DOARE BURTICA!

Ajunsi acolo, am intrat imediat la consult, i-au facut analize si au bagat-o direct in sala de operatie. De la ora 20 pana la ora 22.20 a stat in sala de operatie. Dupa ce s-a terminat totul, medicul care a operat-o, domnul doctor Danaila, ne-a spus ca a facut peritonita si ca starea ei a fost foarte grava, infectia ajungand in burtica.

Mi-a spus ca daca mai intarziam cateva ore, FATA MEA NU MAI AVEA NICIO SANSA!! Acum este bine, la terapie, dar isi revine”, a declarat mama Andradei, in exclusivitate pentru INFOBRAILA.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Brăila, contactat de infobraila.ro, a solicitat ca întrebările să-i fie trimise pe email. 

SHARE