Primul copil român internat la Terapie Intensivă din cauza COVID-19

16 Sep 2020 | scris de Medeea Moldovan

Un băiat în vârstă de 8 ani din Buzău este primul copil din România infectat cu SARS-CoV-2 care a fost inernat la Terapie Intensivă.

  • Primul copil român internat la Terapie Intensivă din cauza COVID-19

Copilul a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, care pare că ar fi declanşată de coronavirus. Boala îi poate pune în pericol viaţa, fiind un caz rar, unicat în România, conform Dianei Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu, unde se află acum internat copilul.

În primă fază, părinţii băiatului au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, testul său fiind negativ. Apoi, ca urmare a simptomelor de febră, somnolenţă şi dureri,a fost dus la un spital din Buzău, şi transferat apoi în Bucureşti, după ce medicii de acolo au crezut că este vorba de o meningoencefalită.

Ajuns în Capitală, micuţul a fost din nou testat cu un test PCR, rezultatul fiind unul pozitiv. Actualmente, el este plasat la Terapie Intensivă, în stare stabilă, nefiind intubat sau ventilat mecanic, însă boala i-ar fi afectat grav plămânii.

Medicii care îl tratează sunt încrezători, şi spun că băiatul se va recupera și va fi bine.

Sindromul inflamator care îl afectează pe copil este unul rar, cu simptome similare bolii Kawasaki, iar specialiştii încearcă să afle dacă acesta poate fi declanşată chiar de noul coronavirus.

SHARE