Studiu. Barbatii cu barba deasa au testicule mai mici comparativ cu cei cu fata “de bebelus”

10 Apr 2019

Poate suna socant, dar acesta este rezultatul cercetarilor efectuate de un grup de oameni de stiinta de la The University of Western Australia, informeaza tabloidul britanic “The Sun”. Conform lor, barbatii pot fi bine dotati sexual, fie pot avea o barba bine reprezentata, dar rareori ambele in acelasi timp.

  • Studiu. Barbatii cu barba deasa au testicule mai mici comparativ cu cei cu fata “de bebelus”

Concluzia studiilor a fost facuta dupa examinarea primatele masculine, dar având în vedere relațiile strânse dintre oameni și primate, descoperirile lor ar putea da multe raspunsuri asteptate.

Bărbații cu barba deasa câștigă fetele

Dr. Cyril Grueter de la Universitatea din Australia de Vest a spus ca primatele masculine traiesc intr-un mediu extrem de competitiv. Ei toti doresc acelasi lucru – sa se imperecheze.

"Dar nu toți pot avea ceea ce vor", a spus el. "Cum reușesc cei mai putin dotati din punct de vedere sexual? Ei bine, pe lângă lupta, ei sunt inzestrati cu asa numitele "insigne ale statutului", “ornamente” care îi ajută pe purtători să controleze accesul la femele, fiind mai aratosi”, a explicat specialistul.

Această constatare arată în mod clar că poți fi afisa un semn de masculinitate  sau sa fii bine dotat, dar e greu să detii ambele atuuri.

Dr. Cyril Grueter de la Universitatea din Australia de Vest explica: "Este necesara prea multa energie pentru a avea aceste calitati. Iar natura a compensat: dacă nu pot ține departe femelele de primatele barboase si aratoase, primatele cu obrazul neted pot câștiga competitia producând o mulțime de spermatozoizi care să-i anihileze pe cei ai rivalilor lor".

O alta echipa de cercetători, de data aceasta de la Universitatea din Zurich, s-a concentrat asupra primatelor din cauza "unei variații uriașe atât a mărimii testiculelor cât și a ornamentatiei masculine".

Dr. Grueter a spus că unele primate au avut testicule de mărimea unei mingi de tenis, în timp ce altele au fost cu mult mai mari decât cele ale unui porc.

"Am descoperit acelasi lucru ca si colegii australieni, unii masculi au o potenta mai mica, in schimb beneficiaza de barbi dese, o infatisare mai agreabila, diverse nuante de culoare in blana, pentru a fi cuceritori”, a spus el.

Din pacate, "Cei mai arătosi masculi au cele mai mici testicule, asadar o cantitate de sperma mult mai mica", a concluzionat echipa dr. Grueter.

Echipa Dr Grueter a făcut observații cu privire la peste 100 de specii de primate.

SHARE