Un fost elev, trecut prin viață: Vă cer scuze domnule Funeriu pentru că v-am înjurat şi detestat!

04 Feb 2019

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, da, unul dintre cei șapte anchetați în Dosarul Microsoft, numai DNA știe de ce, a primit un mesaj de apreciere publică a activității sale.

  • Un fost elev, trecut prin viață: Vă cer scuze domnule Funeriu pentru că v-am înjurat şi detestat!

Daniel Funeriu a fost ministrul care a lovit în promovabilitatea celor dădeau Bacul, lăsându-i fără prea mari speranțe pe cei care credeau că pot depăși examenul fără efort, prin introducerea camerelor video de supraveghere.

Evident, măsura a fost primită cu entuziaste înjurături la vremea respectivă, dar, iată, la ceva ani după introducerea ei, cineva realizează că a greșit atunci, și își asumă acest fapt, declarând public acest lucru.

”Domnule Funeriu vă rog să-mi acceptaţi scuzele că v-am înjurat pentru reforma bacalaureatului. La acea vreme eram un copil răsfăţat care apucase să ia BAC-ul fără camere şi cu plic şi care eram foarte supărat pe dumneavoastră că v-aţi batut joc de viitorul unor prieteni mai tineri.

Viaţa m-a aruncat apoi într-un malaxor ce m-a spălat de impostură cu lacrimi şi sudoare vărsate în zonele aride ale Spaniei, într-o vară ce nu o voi uita vreodată, pentru a ajunge apoi în toamnă slugă la un neamţ care a terminat şcolile pe bune şi care făcea în zece minute din faţa unui laptop salariul meu pe un an muncind pe moşia lui. Acolo pe moşia lui am hotărât că trebuie să schimb ceva, să nu mă mai mint că am vreun merit academic (am studii universitare terminate fără să fiu prezent la examene şi cu licenţa plagiata).

Am revenit în ţară, am învăţat o meserie pe bune, fără copiuţe, pe care azi o practic demn şi accept cu mândrie recunoaşterea colegilor şi a pacienţilor aflaţi în grija mea.

Poate că dacă ajungeaţi ministru înaintea intrării mele la liceu astăzi eram un doctor bun printre alţi doctori buni sau un muncitor bun dar cu mai mulţi ani de experienţă. Timpul meu pierdut nu pot să vi-l imput dumneavoatră ci intregii societăţi româneşti şi inclusiv mie, pentru că am făcut o artă din a da minciunii şi imposturii rangul de valoare şi model.

Vă cer scuze încă o dată domnule Funeriu pentru că v-am înjurat şi detestat”, a fost mesajul lăsat de Ben, pentru Daniel Funeriu.

SHARE