National Geographic, schimbarea climatică. Filmam și lacrimile îmi curgeau pe obraz! - video

24 Dec 2018

Un fotograf aflat într-o expediție pe Insula Baffin a surprins imagini care impresionează orice suflet: un urs polar extrem de slab se târăște pe pământ în căutarea hranei, în lipsa zăpezii. Suficiența noastră ca specie ajunge să omoare din ce în ce mai mult din viața ce ne înconjoară, vom rămâne singuri, dar și mult mai înstrăinați de ceea ce înseamnă natura în care ne-am născut.

  • National Geographic, schimbarea climatică. Filmam și lacrimile îmi curgeau pe obraz! - video

În imaginile publicate de National Geographic apare un urs polar care abia se mai mișcă din cauza atrofiei musculare. El se târăște până la un coș folosit de pescari, nu găsește nimic și se prăbușește la pământ.

”Stăteam acolo și plângeam. Filmam și lacrimile curgeau pe obraz”, a relatat fotograful Paul Nicklen.

Fotograful spus că a ales să filmeze suferința animalului pentru ca moartea acestuia să nu fie în zadar. ”Când cercetătorii spun că urșii mor, vreau ca oamenii să realizeze cum arată. Urșii vor muri de foame. Așa arată un urs polar care moare de foame”, a spus Nicklen.

Nicklen speră că oamenii vor vedea imaginile și vor conștientiza impactul catastrofal al încălzirii globale, animalele din zonele arctice fiind primele care suferă din această cauză

Chiar dacă urșii în general pot să trăiască luni întregi fără să mănânce, un raport din 2002 al World Wildlife Fund arată că schimbările climatice vor duce la punerea în pericol a speciei sau chiar la dispariția urșilor polari. Potrivit studiului, aproape toți urșii polari studiați au arătat la finalul verii semne de inaniție.

The National Geographic notează că, dacă în urmă cu 15 ani semnalele erau îngrijorătoare, acum situația este și mai sumbră: în fiecare an suprafața de zăpadă din zonele arctice devine din ce în ce mai mică.

Schimbare climatica - urs polar

SHARE