Întâlnirea neașteptată a unui cuplu de turişti finlandezi cu poliţiştii români - video

04 Apr 2019

 Un cuplu de turiști finlandezi, pasionat de vlogging şi călătorii cu rulota a prezentat într-unul din clipurile lor experienţa trăită în România şi, mai ales, întâlnirea cu un echipaj de poliţie din judeţul Vâlcea, care, așa cum nu v-ați fi așteptat, a fost o experiență extrem de pozitivă.

  • Întâlnirea neașteptată a unui cuplu de turişti finlandezi cu poliţiştii români - video

Cei doi finlandezi, Joni şi Sara, povestesc că s-au oprit pentru campare la marginea comunei Racoviţa, din judeţul Vâlcea. La scurt timp, s-au trezit cu un echipaj de poliţie, care le-a solicitat actele de identitate și apoi le-a cerut să-l urmeze.

Conformându-se cererii polițștilor, turiştii finlandezi au fost surprinși să descopere că echipajul de poliţie i-a condus într-un loc împrejmuit, dotat cu un foişor rustic. Unul dintre poliţişti le-a spus turiştilor că terenul respectiv aparține soţiei lui şi că pot să stea cât doresc fără să plătească nimic. 

Mai mult decât atât, același poliţist s-a întors pentru a le aduce celor doi finlandezi un acumulator, pentru a avea și lumină în foișor.

Finlandezii spun că nu se aşteptau ca poliţiştii să fie atât de ospitalieri şi le-au lăsat o scrisoare de mulţumire.

Și pentru că gestul ospitalier, firesc pentru cei care l-au făcut, greu de urmat de cei fără civilizație și solidaritate uman, trebuie apreciat, merită pomenit numele celor doi polițiști - agentul şef principal Ion Stroescu şi agentul Cosmin Fieraru.

SHARE