Sanda Nicola: 'La 33 de ani am aflat cine e, de fapt, tatăl meu'

16 Ian 2019

Jurnalista Sanda Nicola a fost invitata emisiunii Andreei Esca de la Europa FM, vorbind despre volumul autobiografic, recent apărut - ”Carte de identitate“.

  • Sanda Nicola: 'La 33 de ani am aflat cine e, de fapt, tatăl meu'

Sanda Nicola a vorbit cât se poate de deschis despre problemele nerezolvate din copilărie și despre temerile provocate de acestea, conştientizate de-abia mai târziu, la maturitate, peste care a trecut cu ajutorul psihologului.

Jurnalista a povestit astfel un moment complicat din viața sa, atunci când, la 33 de ani, a aflat că cel care a crescut-o nu este tatăl său biologic.

Încă din copilărie, Sanda simţea că ceva este în neregulă în relaţia cu tatăl ei, pe care îl simţea mereu mai distant faţă de ea. Jurnalista a rememorat chiar şi faptul că acesta uita mereu de ziua ei de naştere, lucru ce a afectat-o ani la de-a rândul.

”Eu sunt născută pe 6 februarie, iar tata nu-mi spunea niciodată la mulţi ani chiar de ziua mea. Ori înainte, ori după, uneori chiar şi la o lună după, pe 6 martie. La un moment dat, sora mea, ca să mă cruţe de tot chinul ăsta, avea grijă să-l sune pe 6 februarie şi să-i aducă aminte să-mi spună la mulţi ani.

Când am făcut eu 33 de ani, tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte tare şi mi-a făcut această propunere, să facem testul de paternitate. El ştia sigur, nu avea nicio îndoială, ştia şi cine este tatăl meu biologic. Probabil că se temea că o să moară şi nu voia să plece din această lume fără să-mi spună acest lucru. Am vrut o confirmare. Aveam nevoie să limpezim lucrurile. Pentru că eu am tânjit după el, am suferit că nu avem o relaţie mai apropiată şi aşa am înţeles“, a mărturisit Sanda Nicola, în emisiunea Andreei Esca.

Testul de paternitate a confirmat faptul că bărbatul lângă care s-a născut şi care a divorţat de mama ei atunci când ea avea 5 ani nu este de fapt tatăl ei.

”În timpul copilăriei eu întrebasem de câteva ori. Auzisem nişte discuţii în curtea bunicii din partea tatălui. Am confruntat-o pe tema asta pe mama mea şi de fiecare dată spunea: «aş vrea să spun că este unul mai frumos şi mai bun, dar nu, el este tatăl tău»“, a mai spus Sanda.

Deşi a aflat cine este tatăl său biologic, Sanda spune că nu ţine legătura cu acesta. „Am avut câteva convorbiri telefonice care chiar nu îmi făceau bine“, a mărturisit Sanda.

SHARE