Supărarea unui om cu suflet mare: «Tinerii din sat, buni de muncă, stau cu ajutoare sociale şi râd de noi»

09 Noi 2018 | scris de Ioana Tomozei

Bogdan Tănasă, ieşeanul care coordonează proiectul umanitar ”Casa Share”, a reuşit ca din donaţiile primite să ridice în doar două săptămâni o nouă casă familiei Roxanei Nechita, fetiţa din Vaslui care a stârnit un val de emoţie, după ce a mărturisit, într-un reportaj difuzat la PRO TV, că şi-ar dori să mânânce piure cu carne.

  • Supărarea unui om cu suflet mare: «Tinerii din sat, buni de muncă, stau cu ajutoare sociale şi râd de noi»

Impresionat de drama familiei Nechita, Bogdan Tanasă, inițiatorul proiectului umanitar ”Casa Share” i-a promis că până de Crăciun îi va construi o nouă casă şi nu vor mai fin nevoiți să să doarmă cu teama că acoperişul ar putea să se prăbuşească peste ei.

Ceea ce părea un vis de neatins pentru fetiţa de nouă ani și familia ei, a început să căpăte contur - Bogdan Tanasă a reuşit ca din banii donaţi prin SMS, PayPal sau direct în conturi, să ridice ”căsuţa Roxanei”, cea de-a 19 ”casă Share”. 

Fiecare dintre casele ridicate în cadrul acestui proiect are în spate o poveste emoţionantă, care, prin distribuirile de pe reţelele sociale, i-au sensibilizat pe românii din ţară şi din străinătate care au contribuit în funcţie de posibilităţi. 

Pentru a-i asigura pe oameni că banii donați sunt cheltuiţi așa cum trebuie, Bogdan Tănase îi ţine la curent pe toţi cu evoluţia lucrărilor - postează fotografii şi clipuri video, prin care redă derularea lucrărilor până la final.

În prezent, Bogdan Tănasă face naveta între Iaşi, acolo unde este aproape de finalizare Casa Share 18, şi Vaslui, unde se construieşte casa Roxanei. Mărturiseşte că nu este deloc uşor şi nu de puţine ori se simte copleşit de efortul depus.

”Poate parte simplu ce facem, dar să ştiţi că este o armată de oameni lângă noi. Partea proastă este că am pierdut doi băieţi care lucrau la aceste case, din pacate nu am putut să le ridic salariul prea mult, pentru că aveau deja un salariu foarte mare pentru noi, aveau 3.300 de lei, nu am putut să fac competiţie Germaniei şi băieţii au plecat acolo.

Din păcate, acum trebuie să ne descurcăm cum putem. Avem nişte băieţi în sat pe care trebuie să îi plătim, avem un voluntar, pe Răzvan, şi ne descurcăm cum putem. Eu fac naveta de la cealaltă casă din Iaşi (Casa Share nr. 18), aici. Este foarte obositor, dar dăm înainte.

Cel mai mult mă supără când văd tineri din sat, buni de muncă, care trec pe lângă noi şi râd de noi. Tineri de 17, 18, 20 de ani râd de noi care muncim. Asta înseamnă educaţie. Stau cu ajutoare sociale şi râd de noi. Unul nu a venit să dea o mână de ajutor. Eu am salvat 130 de copii, cu ajutorul vostru, ceI care aţi donat. Dintre aceştia, 10 de ajuns deja oameni care muncesc”, spune cu mâhnire Bogdan Tanasă într-unul dintre clipurile postate pe pagina de socializare 
 
Lipsa de implicare a localnicilor, dar şi invidia invidia acestora sunt laturile care îl mâhnesc pe Bogdan Tănasă. Nu se de însă bătut: ”Am zis că vrem să terminăm până de Crăciun şi asta o să facem! Muncim din greu dar nimic nu ne sperie”.  

Proiectul ”Casa Share”

Unic în România, proiectul umanitar ”Casa Share” a fost iniţiat în 2014 de ieşeanul Bogdan Tanasă. Încurajat de soţie şi susţinut de prieteni, oameni cu dare de mână, români şi străini care vor să-i ajute pe cei rămaşi pe drumuri, a contruit până în prezent 18 case pentru familii fără speranţă, îngropate în neajunsuri şi necazuri.

Bogdan Tănasă a crescut în satul Popricani, judeţul Iaşi, vizazi de aşa-numita ”casă de copii“ din localitate, acolo unde a înţeles ce înseamnă nevoia şi ajutorul, când nişte englezi impresionaţi de minorii români abandonaţi le-au venit în sprijin.

Cei care doresc să susţină proiectul ”Casa Share” pot ajuta printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul ”CASA” sau prin folosirea următoarelor date de contact:
Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.
Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312
Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104
Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.
PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com.

SHARE