Nole Djokovici, îndemn: Prieteni, acceptaţi dificultățile prin care treceți. Cu curaj, cu încredere şi credinţă, atunci eşti deja un învingător

13 Feb 2019

Nole este extrem de iubit, și nu numai de cei care urmăresc tenisul. Motivul e unul cât se poate de simplu - într-o lume a vedetelor cu ifose și fițe, Djokovici a rămas om, în adevăratul sens al cuvântului, un model de urmat.  

  • Nole Djokovici, îndemn: Prieteni, acceptaţi dificultățile prin care treceți. Cu curaj, cu încredere şi credinţă, atunci eşti deja un învingător

Novak Djokovici a avut o revenire spectaculoasă în lumea tenisului câştigând ultimele trei turnee de Grand Slam, urcând pe locul trei în clasamantul ATP. Dar performanța nu a venit atât de simplu pe cât poate părea...

Djokovici a postat un mesaj emoţionant pe instagram, în care vorbeşte despre credinţa în propriile vise, despre lupta pe care oricine o poate câștiga, cu încredere în forțele proprii, vorbe cu care ne putem încărca emoținal atunci când dificultățile ne copleșesc și ne pierdem încrederea. 

"Înainte de a împărtăşi cu voi gândurile mele cele mai intime, vreau să vă mulţumesc pentru dragostea şi sprijinul vostru la fel de intense în perioadele grele, la fel ca și în cele bune. Acestea înseamnă enorm pentru mine şi ştiu că nu v-a fost uşor să-mi staţi aproape când lucrurile erau nesigure. Aşa că, mulţumesc!

InCREDibil este modul în care este explicat de obicei succesul ieşit din comun. Pentru mine acest cuvânt neagă cea mai puternică emoţie pe care o poate avea cineva: CREDINŢA. În tot acest timp, credinţa m-a purtat înainte în momentele de îndoială, durere, nesiguranţă. Eram blocat într-un anumit punct şi copleşit de o mulţime de informaţii. Iar rezultatele întârziau să apară. Toţi îmi ofereau opinii şi sfaturi legate de ce trebuia să fac şi explicaţii pentru ceea ce mi se întâmpla. Nu pot spune că nu le-am auzit pe toate. Le-am ascultat. Şi astfel uneori deveneam confuz.

Dar un lucru m-a determinat să continui. Credinţa în calitățile mele, în talentul şi în rezistenţa mea. Credinţa că ceea ce fac îmi este destinul.

Concluzia trasă după aceste ultime luni fantastice este că INCREDIBILUL nu există. Limitele nu există. Ceea ce vezi în mintea ta poţi realiza în viaţă. Atunci când te prezinţi curajos, cu încredere şi credinţă, atunci eşti deja un învingător, în ciuda rezultatelor de moment. Caracterul tău prevalează şi îţi formezi obiceiurile, iar acestea te aduc cu un pas mai aproape de obiectivele tale.

Aşa că, prieteni, acceptaţi dificultățile prin care treceți şi aveți încredere în puterea credinţei… vă poate duce oricât de departe. Vă iubesc pe toți", a scris Djokovici pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Everybody believes in something.. Most of all, we should believe in ourselves. Credit: @espn

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

SHARE