Ce spune Maia Morgenstern despre faptul că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota

21 Apr 2019

Maia Morgenstern a comentat faptul că într-o catedrală din Bogota sunt mai mult imagini cu ea în rolul Fecioarei Maria, din filmul ”Patimile lui Hristos“, pe post de icoane, iar oamenii se roagă la ele.

  • Ce spune Maia Morgenstern despre faptul că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Bogota

Într-un interviu recent pentru Libertatea, Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a dezvăluit că în Catedrala Monserrate, aflată în capitala columbiană, Bogota, sunt portrete uriaşe ale Maiei Morgenstern în rolul Fecioarei Maria, pe care actriţa l-a jucat în filmul  ”Patimile lui Hristos“, regizat de Mel Gibson. 

Maia Morgenstern a mărturisit că nu a fost şocată de acest lucru, ci impresionată şi înduioşată.

”Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuţii, a stârnit o mare controversă, care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost aşa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat şi nu a fost un eveniment oarecare.

Un singur lucru pot spune. Faptul că a impresionat şi că impresionează atâţi oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioşează“,a declarat Maia Morgenstern pentru sursa citată.

De asemenea, actriţa a precizat că ştia de existenţa acestor portrete de mai mulţi ani, însă nu a vrut să mediatizeze acest lucru: ”Nu am fost acolo, mi-au povestit colegi, prieteni, dar nu se cuvenea să vorbesc eu despre asta“. 

SHARE