Imaginea Maiei Morgenstern, icoană într-o catedrală din Columbia

11 Apr 2019

Maia Morgenstern a impresionat cinefilii la nivel internațional prin interpretarea oferită rolului Fecioarei Maria, în filmul ”Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004. 

  • Imaginea Maiei Morgenstern, icoană într-o catedrală din Columbia

Portretul creat de Maia Morgenstern Fecioarei Maria a depășit granița aprecierilor reușitei cinematografice, impactul interpretării actriței române fiind atât de mare încât, într-o țară latino-americană, chipul său a devenit un simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului și al Festivalului Internațional de la Sibiu, a dezvăluit această întâmplare, petrecută într-o vizită pe care a făcut-o în Columbia, în Bogota, unde a vizitat celebra Catedrală Monserrate, unul dintre principalele puncte de atracție ale locului.

”Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac, într-un interviu găzduit de studioul tv al cotidianului Libertatea.. 

În același interviu, Constantin Chiriac a mai declarat că, sub șocul descoperirii, pur și simplu nu s-a gândit să facă și o fotografie neobișnuitei icoane. 

SHARE