Secretul mustății lui Ion Țiriac

10 Mai 2019

”Țiriac pare a fi un descendent de-al lui James Bond, cu o expresie a feței indescifrabilă, chip sever, ochelari și o mustață uriașă sub care își ascunde fața. Ion Țiriac este un caracter fascinant al istorie. El este Țiriac, un geniu! Un geniu cu o inteligență tactică incredibilă. Își aducea adversarii în pragul disperarii prin răbdarea pe care o avea la fiecare punct", așa creionau un portret, în urmă cu ceva ani, jurnaliștii italieni de la Media Politika.

  • Secretul mustății lui Ion Țiriac

De aproape 60 de ani, figura lui Ion Țiriac are o particularitate fără de care nu ni l-am putea imagina - mustața!

”Nu mi-am bărbierit-o niciodată. Nu-mi mai aduc aminte când și de ce mi-am lăsat-o. Poate m-oi fi născut cu ea, nu știu. Dacă apar în niște poze mai vechi fără mustață, înseamnă că sunt dinainte de a mi-o lăsa să crească. Acum, din păcate, e albă, nu mai e ca pe vremuri, când aveam și părul ca Jimmy Hendrix”, spune Țiriac despre mutața sa, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea. 

Așa cum se întâmplă în cazul oricărei persoane cu o reușită asemănătoare în afaceri, și felul în care Ion Țiriac a făcut primul milion de dolari rămâne un secret, căruia i se poate alătura și momentul în care a decis să-și lase mustață, pentru toată viața.

Există totuși un om care poate rezolva acestă ecuație estetică. Se numește Constantin Năstase și este fratele mult mai cunoscutului Ilie, omul legat de o prietenie de zeci de ani cu Țiriac, alături de care a jucat sau a călătorit la turnee dinainte ca Ilie să explodeze în tenis.

”Am jucat în Cupa Davis cu RFG, la Hanovra, în 1962, după care am plecat împreună cu Țiriac la turneul de la Roland Garros. Am fost atunci primii români ajunși după război pe tabloul principal. Iar la acea competiție a venit și un mare tenismen australian John Newcombe, care avea o mustață mai deosebită, cu marginile lăsate mult în jos spre bărbie. Lui Țiriac i-a plăcut foarte mult și atunci a decis să-și lase o mustață identică”. a dezvăluit Costică Năstase.
 

SHARE