Copilăria lui Ion Țiriac: Maică-mea, a ținut doi copii, singură, fără venituri. Ne-a crescut cu frica celui de sus, dar şi a celui de jos!

16 Ian 2019

Ion Țiriac a acordat un interviu pentru Telekom Sport, în care a povestit despre copilăria sa.

  • Copilăria lui Ion Țiriac: Maică-mea, a ținut doi copii, singură, fără venituri. Ne-a crescut cu frica celui de sus, dar şi a celui de jos!

“E bine să nu prea vorbiţi prea mult despre copilăria asta, pentru că nimeni nu poate să înţeleagă. Nu au trăit şi e greu de explicat acea perioadă. Eu sunt un om născut în 1939, care a trăit războiul.

Eu am trăit bombardamentele, avioanele care mergeau pe cer încolo şi încoace, din găurile alea multe unde ne băgau cand erau bombardamente. Imediat, ieşeam că erau frumoase avioanele, cu lămpi roşii, verzi, mai iesea un fum pe ici şi pe colo, dar nu ştiam pe vremea aia dacă dau în noi sau în altceva […]

Prin anii 47, 48, taică-miu a fost arestat două zile de Securitate pentru că era “asupritor”. Avea o prăvălie în piaţă… Din păcate a murit când aveam eu aproape 11 ani, soră-mea cu cinci ani mai puţin.

Acolo a fost şi perioada foarte grea, atunci când acea femeie extraordinară, maică-mea, a tinut doi copii, singură, fără venituri. Ne-a crescut cu litera legii, cu frica celui de sus, dar şi a celui de jos!”, a declarat Ion Ţiriac.

SHARE