Gemeni din Mexic, veniti cu parintii in SUA sa culeaga struguri, au absolvit prestigioase facultati de medicina

16 Iun 2019

“Visul american”, acela de a avea sansa sa ai o viata buna, daca esti serios si muncitor, chiar exista: cu cateva zile in urma Octavio si Omar Viramontes, gemeni veniti cu parintii din Mexic in Statele Unite, pentru a lucra ca zilieri, au absolvit facultati de prestigiu de medicina: unul dintre ei a terminat Harvard, iar celalalt UCLA, spre imensa fericire a parintilor.

  • Gemeni din Mexic, veniti cu parintii in SUA sa culeaga struguri, au absolvit prestigioase facultati de medicina

Familia celor doi s-a mutat din Mexic in Statele Unite cand baietii aveau zece ani, cu speranta ca viata li se va imbunatati. Parintii traiau din culegerea si vanzarea strugurilor, fiind angajati ca zilieri, iar copiii ii ajutau. “In primul an a fost ingrozitor”, isi reaminteste Omar, unul dintre baieti. “Uram munca pe care trebuia sa o facem pentru a ne intretine, in timp insa ne-am dat seama ca trebuia sa facem asta, sa putem trai”.

Mama lor a fost cea care le-a deschis un nou drum, o data ce si-a dus baietii la o biblioteca din oras.

“Nu exista zi sa nu intram in acea biblioteca. Era fascinant pentru ca fiecare carte pe care o citeam insemna intrarea intr-o noua lume. Odata cu lectura am inteles ca pot alege un alt drum decat cel al parintilor mei”, isi reaminteste Octavio.

Multumita cartilor citite, gemenii au inteles ca singura cale sa-si depaseasca conditia era sa invete. Asa ca au fost primii din clasa lor, in scoala, apoi la liceu. Au aplicat amandoi la facultati de medicina si au fost admisi cu burse integrale.

“Imi reamintesc ca, atunci cand am primit rezultatul ca am fost admis la Harvard, am dat refresh paginii, pentru ca nu-mi venea sa cred ca este adevarat. Ma tot intrebam cum de am fost admis eu, care ma nascusem intr-un orasel din Mexic, cu 5000 de locuitori?”, a spus pentru CBS News, Octavio.

Omar spune ca o motivatie puternica pentru ei a fost munca grea a parintilor lor. “In fiecare dimineata ma trezeam cu intrebarea ce as putea sa fac eu sa usurez vietile parintilor nostri”.

SHARE