Un galez a descoperit la 50 de ani că este fiul unui sultan din Malaezia și moștenitorul unei averi fabuloase

23 Noi 2018 | scris de Monica Nistor

Bărbatul care a descoperit la 50 de ani că este fiul unui sultan din Malaezia și moștenitor al unei averi fabuloase

  • Un galez a descoperit la 50 de ani că este fiul unui sultan din Malaezia și moștenitorul unei averi fabuloase

În al cincizecilea an al vieții sale, un comerciant de cărbune din Țara Galilor a descoperit că este fiul nelegitim al unui sultan din Malaezia și, posibil, moștenitorul unei averi uriașe, scrie The Sun.

Keith Williams, acum în vârstă de 66 de ani, trăiește într-o locuință modestă din Carmarthenshire. A fost crescut de o familie adoptivă și timp de 20 de ani a lucrat în cadrul afacerii cu cărbune a tatălui său.

Fără să știe însă, în tot acest timp a a făcut parte din monarhia malaysiană, fiind fiul biologic al celui de-al 33-lea sultan al statului Perak, Idris Iskandar Al-Mutawakkil Alallahi Shah.

Atunci când l-a întâlnit pe sultanul care venise la studii în Marea Britanie, mama lui Keith, Elizabeth Rosa, în vârstă de 17 ani, era elevă la o școală de asistente afiliată unui spital din Carshalton, Surrey. În urma unei relații, ea a rămas însărcinată, oferind copilul spre adopție atunci când acesta împlinise doi ani.

După ce s-a întors în Malezia, în 1963, tatăl lui Keith a devenit sultan, rol pe care l-a ocupat până la moartea sa, în 1984, în urma unui atac de cord.

Galezul și-a descoperit identitatea la vârsta de aproape 50 de ani, atunci când și-a cunoscut mama biologică, pe Elizabeth.

”Aveam aproape 50 de ani când am găsit-o pe mama și a fost un șoc în adevăratul sens al cuvântului, am fost puțin supărat. Să afli că ești fiul unui sultan nu e ceva la care să te aștepți. Am părul negru tăciune și pielea închisă la culoare, însă am avut o copilărie fantastică, iar părinții mei adoptivi mi-au spus despre mama la vârsta de 13 ani. Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea face parte dintr-o familie regală din cealaltă parte a lumii. Este ca o poveste Disney”, a declarat el jurnaliștilor britanici. 

După ce și-a descoperit adevăratele rădăcini, Keith și-a contactat familia biologică pe Facebook , însă rudele s-au dovedit a fi reticente în a dezvolta o relație cu el.

Keith a mers în Malezia și a vizitat mausoleul tatălui său, însă nu a fost invitat în palatul actualului sultan, despre care spune că ar fi vărul său. Sultanul, tatăl lui Keith, mai are 10 băieți, care au refuzat să-l cunoască. El crede că familia sa malayeziană refuză să-i vorbească din cauza faptului că invocându-și drepturile testamentare, ar putea revenica o parte din averea tatălui său.

Keith a dezvăluit și că și-a făcut un test ADN care demonstrează că are origini asiatice, ba chiar a solicitat și acordarea cetățeniei malayesiene, demers rămas fără niciun fel de răspuns din partea autorităților.

SHARE