Cum din cauza drogurilor viața primului câștigător al Hell's kitchen a devenit chiar un iad

11 Mar 2019

Câştigătorul primei ediţii a show-ului culinar ”Hell's kitchen”, Octavian Oprea, a fost condamnat definitiv de Tribunalul Bacău la zece ani şi patru luni închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu un an, în timp ce se afla sub influenţa drogurilor.

  • Cum din cauza drogurilor viața primului câștigător al Hell's kitchen a devenit chiar un iad

Până în 2014, Octavian Oprea a lucrat ca chef în restaurante de lux din Dubai şi pe vase de croazieră. După câştigarea marelui premiu al concursului ”Hell's kitchen”, în valoare de 80.000 de euro, părea că viața sa va lua o turnură fericită. Oprea susținea că va folosi banii pentru un master în care să-şi aprofundeze cunoştinţele gastronomice, dar a devenit dependent de droguri.

Crima a fost comisă pe 9 martie 2018, când Tavi Oprea a ucis o pensionară din Oneşti în scara blocului în care locuia.

Oprea venise la Oneşti, din Constanţa, împreună cu tatăl său pentru a participa la înmormântarea bunicii. La priveghi, rudele au observat că are un comportament agresiv - lovise un cerşetor -, astfel că tatăl a decis să îl ducă acasă. Oprea a reușit să fugă din casă sărind pe geam, relatând anchetatorilor că a hoinărit pe străzile orașului simțindu-se urmărit de demoni.

Bătrâna. în vârstă de 77 de ani, soţia unui fost poliţist, ieşise să ducă gunoiul când l-a observat pe tânărul care avea un comportament bizar şi l-a întrebat ce caută acolo. Oprea s-a năpustit asupra ei, i-a răsucit mâinile la spate şi a lovit-o cu o violenţă ieşită din comun. După comiterea agresiunii, a adormit lângă victima aflată în agonie.

Oprea a declarat procurorilor că în timp ce urma să aibă o întâlnire, pentru a semna un contract pentru un vas de croazieră, a cumpărat mai multe pastile de Ecstasy de la o persoană din Constanţa.

”M-am întâlnit cu o persoană care locuia vizavi de Hotel Zodiac din Constanţa şi am achiziţionat de la aceasta vreo 7 pastile de ecstasy la preţul de 50 lei pastila, după care am plecat cu autoturismul care era proprietatea mea către Ploieşti. Aici m-am întâlnit cu tatăl meu şi împreună ne-am deplasat către Oneşti.

În următoarea perioadă, de aproximativ 2 zile. am consumat pastilelele de ecstasy şi am mai rămas doar cu un fragment. Îmi aduc aminte că m-am plimbat prin oraş, am fost la poalele unui deal şi am stat acolo având senzaţia că sunt urmărit de demoni şi că cineva ar vrea să mă omoare.

Îmi aduc aminte că am intrat într-o scară de bloc, spre seară, cu intenţia de a mă odihni, iar apoi îmi aduc aminte că am fost trezit de către organele de poliţie, era foarte mare gălăgie, şi ca un flash în momentul în care am fost ridicat am observat probabil o persoană care era pe jos. Am fost întrebat de un poliţist: «Ce-ai făcut, inconştientule», după care am fost dus la secţia de poliţie”, a declarat Octavian Oprea achetatorilor.

Şi-a recunoscut faptele, punându-le pe seama consumului de droguri. 

Avocatul său a solicitat instanţei să ţină cont de circumstanţele personale ale tânărului. ”Provine dintr-o familie dezorganizată, părinţii fiind divorţaţi, inculpatul a participat la un concurs, a câştigat ceva bani, a lucrat pe un vas de lux, a intrat în patima drogurilor, iar înainte de a săvârşi fapta de omor, a consumat 6 pastile şi jumătate, îi murise bunica la care ţinea foarte mult, fapta de omor a fost fără nici un scop, nici un moment nu şi-a adus aminte nimic”, a invocat avocatul lui Oprea în sala de judecată.

Pe lângă pedeapsa de 10 ani şi 4 luni închisoare Oprea a fost obligat să achite familiei victimei 105.000 lei cu titlul de daune morale şi materiale.

SHARE