Chitaristul trupei Kiss, Paul Stanley afirma ca un handicap fizic a fost motivul reusitei lui in viata

22 Apr 2019

Paul Stanley, 67 de ani, a devenit faimos ca membru al trupei Kiss. Intr-un interviu pentru un post de televiziune, chitaristul a vorbit cu sinceritate despre  viata lui, de om cu handicap, ajuns pe culmile celebritatii. 

  • Chitaristul trupei Kiss, Paul Stanley afirma ca un handicap fizic a fost motivul reusitei lui in viata

"Am dorit din tot sufletul sa devin faimos ca o modalitate de a compensa o mulțime de nesiguranțe si nedreptati. N-am auzit niciodata cu urechea dreapta, am avut un defect din naștere, care poarta numele de Microtia. Nu am avut ureche, ci doar o masa intortocheata de cartilaj”, a spus el. 

Studiile au dovedit ca aceasta diformitate poate cauza copiilor suferinzi probleme mari cu stima de sine care conduc, in cele din urma, la refuzul de a mai socializa din cauza jignilor la care sunt expusi de ceilalti copii. Stanley isi picta la fiecare spectacol o stea neagra pe ochul drept si a afirmat in interviu ca acesta a fost semnul lui de protest pentru ca a fost exclus din colectivitati pe intreaga perioada a copilariei.

“Am devenit un copil retras, pentru ca nu puteam suporta sa fiu mereu tinta ironiilor celorlalti, mai ales ca nu aveam nicio vina ca m-am nascut asa”, a marturisit artistul.

Insa, în ciuda problemei sale de auz, el a fost foarte atras de muzică: a învățat să cante la chitara înca de la sapte ani si iubea sa ii asculte pe Jerry Lee Lewis și Little Richard.

La vârsta de 13 ani, parintii i-au oferit o chitară acustică și apoi una electrică.

A urmat liceul de muzică și artă din New York, absolvind în 1970, apoi s-a alăturat echipei KISS. Stanley este un ambasador al organizației caritabile AboutFace, care oferă sprijin și informații persoanelor cu handicapuri faciale.

Paul a adăugat: "Ideea de a deveni faimos a fost o modalitate de a lupta cu oamenii care ma respingeau, imi doream sa fac ceva ca lumea sa ma iubeasca, nu sa ma respinga.  In cele din urmă, am constatat nu fara suprindere ca toată faima nu a reusit sa ma faca sa ma simt mai bine. Am fost destul de norocos să am succes și să-mi dau seama că gloria si banii nu schimbă nimic", a spus Stanley.

“Consider insa ca am fost binecuvantat pentru ca multi dintre cei care ajung celebri, cand afla ca banii nu le pot umple golul sufletesc, iau o supradoza, sau isi pun glontul in gura, decat sa-si traiasca viata ca o victima. Ori eu mi-am iubit viata, asa cum a fost ea”, a spus el.

"Am hotărât să-mi petrec timpul în explorarea de sine, încercând să devin o persoană mai bună și să văd unde mă va duce acest drum".

Stanley sa căsătorit cu iubita lui de multi ani, Erin Sutton, în California, în 2005. Au trei copii: Colin, în vârstă de 12 ani, Sarah Brianna, în vârstă de 10 ani, și Emily Grace, în vârstă de șapte ani. El are, de asemenea, un fiu de 24 de ani, Evan, cu prima soție, Pamela Bowen.

SHARE