Hachiko. Un cățel a supraviețuit incendiului din California și și-a așteptat stăpâna păzind resturile casei - video

10 Dec 2018 | scris de Medeea Moldovan

Deși nu mai era nevoie, având în vedere faptul că numeroase exemple de acest fel nu ne-am făcut să ne schimbăm comportamentul față de natură și animale, un cățel din California ne oferă încă o dovadă de devotament și a faptului că sentimentele de atașament se dizolvă în timp doar la oameni...

  • Hachiko. Un cățel a supraviețuit incendiului din California și și-a așteptat stăpâna păzind resturile casei - video

În urmă cu o lună, nordul Californiei era răvăşit de cel mai distrugător incendiu din istoria statului american, fenoment care a dus la evacuarea a zeci de mii de oameni din calea valurilor uriaşe de foc. 

Printre persoanele refugiate se afla și Andrea Gaylord, care a părăsit rapid orăşelul Paradise, în final distrus complet de flăcări, fără să poată lua cu ea și câinii săi dragi - Miguel și Madison, doi ciobănești anatolieni.

Miguel a fugit şi a fost recuperat de angajaţii unui centru de protecție a animalelor, în timp ce Madison nu a fost de găsit. O voluntată din cadrul acestei asociații îl văzuse pe Madison de câteva ori într-un canion, unde părea că-şi păzeşte teritoriul. A dus în zonă în mod regulat mâncare proaspătă şi apă, sperând că Madison va apărea.

În disperare de cauză, a adus până şi o haină care avea mirosul stăpânei, ttotul pentru a păstra vie speranţa lui Madison că oamenii dragi lui se vor întoarce. 

Săptămâni la rând, Gaylord nu a putut să facă altceva decât să se roage pentru câinele ei, pentru că, deși incendiul fusese stins, era încă valabil ordinul de evacuare, pentru a împiedica producerea unor eventuale accidente, înainte ca zona să fie curățată de pompieri.  

Săptămâna trecută, Andrea Gaylord a putut reveni la proprietatea ei, distrusă aproape în totalitate de flăcări, spre marea sa bucurie regăsindu-l pe bravul Madison, care păzea puținul care mai rămăsese din căminul familiei.

”Asta înseamnă devotament absolut. Am găsit câinele aşteptând şi i-am spus că e cel mai bun câine. Pentru că aşa e, e cel mai bun... M-a emoţionat enorm să îl găsesc aici, aşteptând...Nu ţi-ai putea dori un animal mai bun”, a declarat stăpâna lui Madison. 

La scurt timp, cei doi ciobănești Madison și Miguel au avut ocazia să se reîntâlnească, după lungul calvar prin care trecuseră împreună.

SHARE