Poveste de Paști. Doamna cu ieduța, la pas pe bulevard

22 Apr 2019

E vorba că uneori aparențele înșeală și că gestul ce va fi descris poate va fi înțeles pe deplin doar de cei ce iubesc animalele, cum la fel de sigur e că va zburli ironiile celorlalți. Până la urmă, fiecare poveste e mai mult decât ceea ce se vede și are mai multe fațete.

  • Poveste de Paști. Doamna cu ieduța, la pas pe bulevard

Jurnalistul Călin Liviu Georgescu a postat pe contul său de Facebook o imagine care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată, care dezvăluia o doamnă aflată la promenadă pe un bulevard alături de o căpriță, frumos ținută în laț și cu pamperși la fund. 

Imagine însoțită de următoarea poveste, comică, ghidușă, emoționantă, duioasă, umană...

”ERA SĂ RÂD DIRECT și din scurt, să zic ”uite o nebună care și-a luat o capră ca animal de companie” și nici n-ar fi fost exagerat să râd, căci capra avea și pamperși la fund. 

”Bună ziua, cum o cheamă?”

”Ieduța.” 

”O aveți de mult?” 

”Nuuu, zice doamna, o am de două zile, că am fost cu băiatul meu la cioban, să luăm miel și am văzut că ciobanii ăștia omoară mieii și iezii care sunt prea slabi și îi aruncă într-o grămadă, să-i dea la fabrică, ca să-i facă mâncare pentru câini.” 

”Așa, și?” 

”Și când m-am uitat la grămada aia de iezi morți, asta mică, Ieduța, ea încă mișca, săraca. Și mi-a fost milă de ea, am cumpărat-o de la cioban și am luat-o acasă.” 

”Și pamperșii? De ce are pamperși?” 

”Ca să nu facă mizerie pe trotuar.”

Ce bine-i să dai omului un bună ziua înainte să te grăbești să râzi de el, corect?”, a scris Călin Liviu Georgescu, într-o postare făcută pe contul său de Facebook.

SHARE