Gest impresionant! Un bătrân cu o viață modestă a donat 10.000 de euro unui spital din Argeş

22 Feb 2019

Ion Cârstoiu este numele unui bătrân de 77 de ani din comuna argeşeană Aninoasa, care a donat 10.000 de euro, agoniseala sa de-o viaţă, Spitalului Municipal Câmpulung Muscel, pentru achiziţionarea de echipamente medicale moderne în două secţii ale spitalului - Terapie Intensivă şi Neonatologie.

  • Gest impresionant! Un bătrân cu o viață modestă a donat 10.000 de euro unui spital din Argeş

”Am văzut la televizor mai multe ştiri legate de donaţii pentru copiii născuţi prematur la diferite spitale din ţară. M-a impresionat ce am văzut şi m-am gândit să ajut şi eu copii născuţi prematur cumva şi am luat legătura cu cei de la spitalul din Câmpulung Muscel. Şi eu sunt din zona Muscelului, aşa că m-am gândit direct la acest spital. Mă impresionează mereu copiii, în special cei născuţi prematur şi vreau să îi ajut”, a declarat Ion Cârstoiu, fost șofer pe drumurile din țară și din Europa.

Ion Cârstoiu are o pensie modestă, de doar 1.300 de lei pe lună şi locuieşte într-o casă veche din Aninoasa, unde se spală la lighean.

Bărbatul nu a fost vreodată căsătorit, a avut o relaţie specială în tinereţe cu o femeie, la un moment dat aceasta a rămas însărcinată, însă a trebuit să facă avort. Iar acel eveniment l-a marcat, mai ales că îşi dorea mult să aibă copii. 

”Cea mai mare parte din donaţie va merge către secţia de Neonatologie. Încă nu s-a stabilit când vor fi achiziţionate aceste echipamente. Domnul din Aninoasa a adus banii în două tranşe în această săptămână. Prima tranşă a fost de 2.000 de euro, iar miercuri 20 februarie a mai adus 8.000 euro. Este un gest absolut impresionant”, a declarat pentru cotidianul Adevărul medicul Mădălin Iordache, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpulung Muscel.

Pe fiecare echipament medical care va fi adus la spitalul din Câmpulung va fi inscripţionat numele donatorului, pe care ar trebui să-l reținem la rândul nostru: Ion Cârstoiu.

SHARE